Fruit voor het slapengaan: dit is waarom we een banaan moeten eten voor we naar bed gaan

Er is al veel gezegd en geschreven over de voordelen van het eten van fruit voor het slapengaan. Volgens een artikel in Vriendin kan het eten van een banaan een uitstekend idee zijn voor het slapengaan. Het consumeren van een banaan voor het naar bed gaan kan diverse voordelen bieden.

Allereerst voorkomt het dat je met een rommelende maag in bed ligt, maar er is meer. Een banaan kan ook bijdragen aan een betere nachtrust vanwege de diverse voedingsstoffen die het bevat. Het tryptofaan in bananen heeft met name invloed op je slaappatroon.

Waarom fruit voor het slapengaan?

Apotheker en orthomoleculair voedingsspecialist Carmen Cheung legt uit: “Tryptofaan dient als een bouwsteen voor serotonine. Door tryptofaan via voeding binnen te krijgen, kan het lichaam meer serotonine aanmaken, wat resulteert in een betere slaap.”

(lees verder onder de afbeelding)

fruit voor het slapengaan

Gezonde koolhydraten

Daarnaast spelen de gezonde koolhydraten in bananen een rol in dit proces. Ze stimuleren de aanmaak van serotonine in de hersenen. Maar dat is nog niet alles. “Bananen bevatten ook magnesium, een stof die als een natuurlijke spierverslapper werkt. Dit kan helpen om beter te slapen,” klinkt het. Hou je van fruit voor het slapengaan, kies dan zeker voor een banaan!

(Bron: Vriendin – Afbeeldingen: Unsplash)