Dit voedingsmiddel beschermt tegen Alzheimer én helpt om vet af te breken

Dat chocolade een zalige zoete zonde is, is al lang bekend. En volgens een recente studie is het niet alleen een zonde, maar kan het zelfs bescherming bieden tegen de ziekte van Alzheimer. Dit is althans de theorie van een groep wetenschappers verbonden aan de Zhengzhou University in China.

In een nieuwe studie, gepubliceerd in het Journal of Functional Foods, wijzen ze met name op de actieve stof theobromine, die te vinden is in chocolade – met name in cacaobonen. “Theobromine heeft aangetoonde neuroprotectieve eigenschappen, het vermogen om neurologische schade te voorkomen en het bevordert het motorisch geheugen en de cognitieve regulerende functies.

Bescherming tegen Alzheimer

“Dankzij de zeldzame bijwerkingen en minimale schade die de stof toebrengt bij een juiste dosis, zijn theobromine en zijn derivaten veelbelovend als effectieve middelen om brein gerelateerde aandoeningen te voorkomen, wat medisch gezien significante perspectieven biedt,” aldus de studie.

(lees verder onder de foto)

Impact op cholesterol

Theobromine is met name ontstekingsremmend en rijk aan antioxidanten. De stof zou niet alleen de impact van cholesterol op het brein kunnen verminderen, maar zou ook antidepressieve eigenschappen hebben en ons lichaam helpen vet af te breken. Genoeg reden dus om je voortaan zonder schuldgevoel te laten verwennen met die reep chocolade!

(Bron: nieuwsblad.be – Afbeeldingen: Unsplash)