Wie kan het best autorijden: mannen of vrouwen? Dit is het antwoord

Wie kan nu het beste autorijden, mannen of vrouwen? De eeuwige vraag! Volgens een onderzoek van Autoverzekering.nl denken mannen over het algemeen dat ze beter zijn in parkeren en navigeren dan vrouwen, zelfs wanneer de realiteit anders blijkt te zijn. Dit staat te lezen op manners.nl.

De onafhankelijke vergelijkingswebsite heeft onderzoek gedaan naar hoe mensen hun eigen rijvaardigheden inschatten. Niet verrassend denken mannen vaak dat ze beter zijn dan ze eigenlijk zijn. Uit het onderzoek bleek dat 87 procent van de mannen vol vertrouwen beweert goed te kunnen parkeren, terwijl dit percentage bij vrouwen iets lager ligt, namelijk 73 procent. Op het gebied van navigeren zegt 92 procent van de mannen er goed in te zijn, terwijl dit voor vrouwen op 77,5 procent ligt.

Wie kan het best autorijden: mannen of vrouwen?

Opvallend genoeg vertrouwt 22,5 procent van de vrouwen (en ook 8 procent van de mannen) op Google Maps om hun bestemming te bereiken, wat aangeeft dat de digitale kaarten-app van onschatbare waarde is voor velen. Wat betreft snelheid, geeft 41,5 procent van de ondervraagden toe weleens de maximumsnelheid te overschrijden. Mannen blijken hier iets vaker schuldig aan te zijn, met 44 procent, terwijl dit bij vrouwen op 38 procent ligt. Het onderzoek keek ook naar hoe schoon mensen hun auto’s houden.

(lees verder onder de afbeelding)

autorijden

“Raar dat mannen vinden dat ze beter kunnen autorijden”

Opmerkelijk genoeg heeft ruim een derde van de bevraagden een rommelige auto. Wat betreft het reinigen van hun voertuigen geeft slechts 7,4 procent van de ondervraagden aan hun auto wekelijks schoon te maken, terwijl meer dan de helft (54 procent) de voorkeur geeft aan de carwash boven zelf wassen. Jerry Poel, autoverzekeringsexpert bij Autoverzekering.nl, merkt concluderend op: “Het is opvallend dat mannen zichzelf betere bestuurders vinden dan vrouwen, terwijl uit onderzoek blijkt dat mannen toch echt relatief meer schade rijden dan vrouwen.”

(Bron: autoverzekering.nl – Afbeeldingen: Unsplash)