Visa fraude op grote schaal: opgelet als je deze mail ontvangt

Safeonweb waarschuwt voor Visa fraude met valse e-mails die momenteel circuleren en lijken te komen van Visa, maar eigenlijk het werk zijn van oplichters. “Er zijn momenteel frauduleuze e-mails in omloop, vermomd als Visa,” zegt Safeonweb.

“Je wordt verondersteld geselecteerd te zijn om deel te nemen aan een programma ter bevordering van de diensten van Visa. Het bedrijf belooft je 1.000.000 euro op een Visa-kaart op jouw naam. In de e-mail staat ‘Gefeliciteerd, je bent een van de tien personen die we hebben geselecteerd uit verschillende landen voor ons programma ter promotie van Visa-kaarten’,” aldus het bericht.

Grootschalige Visa fraude

“We hebben al 1.000.000 euro overgemaakt naar een kaart op jouw naam en nu moet je dringend actie ondernemen om de benodigde formaliteiten af te handelen.” “Je wordt gevraagd om een uitgebreide reeks persoonlijke gegevens te verstrekken. Doe dit niet, het is oplichterij. Pure Visa fraude,” waarschuwt Safeonweb. “De e-mail benadrukt ook dat het dringend is, want als je niet onmiddellijk reageert, vervalt het aanbod.

(lees verder onder de afbeelding)

Visa fraude

Verdachte Visa e-mails

“Onthoud altijd dat als iets te mooi lijkt om waar te zijn, het waarschijnlijk niet waar is.” Ontvangers van verdachte e-mails worden aangemoedigd om deze door te sturen naar Safeonweb of andere bevoegde instanties. De onderstaande afbeelding toont hoe de e-mail, die zogenaamd van Visa afkomstig is, eruitziet.

Visa fraude

(Bron: Redactie24 – Afbeeldingen: Unsplash)