“Zo zag ik er vroeger uit. Mijn familie haat me nu voor wat ik met m’n lichaam heb gedaan”

Soren Lorenson is de assistent-manager van een pizzarestaurant, maar zijn bijzondere transformatie heeft hem tot een social media-ster gemaakt. Als tiener was hij onherkenbaar in vergelijking met hoe hij er nu uitziet. Toen was hij nog niet de ‘Neon Demon’, zoals hij nu genoemd wordt, maar een jongeman met een ‘fris’ gezicht en krullend haar. Zijn huid was nog inktvrij en zijn oogballen waren nog niet veranderd. Dat is nu dus wel even anders…

Soren veranderde alles na de tragische dood van zijn vriendin en sindsdien heeft hij 200 tatoeages op zijn lichaam laten zetten. Terugkijkend op zijn tatoeage-loze uiterlijk, vertelde de 28-jarige in een interview: “Ik voel me nog steeds verbonden met de persoon die ik vroeger was. Als ik terugdenk en naar oude foto’s kijk, weet ik dat ik die persoon was, maar ik heb het gevoel dat ik nu geëvolueerd ben naar iets helemaal anders.”

Gehaat door familie

“Ik kreeg mijn eerste tatoeage op mijn buik toen ik 18 werd” ging hij verder. “Ik ben altijd erg geïnspireerd geweest door kunst en creatieve uitingen van over de hele wereld. Toen ik eenmaal begonnen was, ging ik gewoon door en ik wilde niet meer stoppen.” Hij begon tot het uiterste te gaan na de tragische dood van zijn ex-vriendin, Courtney, die omkwam bij een motorongeluk. Hij liet de letter C onder zijn oog zetten om haar te herinneren.

Maar zijn beslissing om zijn ‘esthetiek’ drastisch te veranderen werd niet op prijs gesteld door zijn familie. Hij zei: “Mijn hele familie haat mijn tatoeages en doet geen moeite meer om met me te praten. Mijn ouders houden van me en steunen me, maar hebben me meerdere malen gezegd dat ik moet bidden om Gods hulp en dat ze me nooit zullen begrijpen.” Soren heeft niet geluisterd naar het advies van zijn dierbaren, zeker niet nadat hij onlangs zijn oogballen zwart heeft laten maken.

Online vernedering

Hij zei: “Het was een zeer positieve ervaring en ik wilde dit al vele jaren doen. Ik ben erg blij met wie ik zie als ik nu in de spiegel kijk. Al sinds ik een kind was, heb ik altijd personages getekend met zwarte ogen en ogen zonder pupillen. De reacties zijn eigenlijk hetzelfde als altijd, maar het werkt verrassend goed als een sociale ijsbreker en een goede conversatiestarter.” Zijn radicale look heeft hem helaas publieke vernedering en online misbruik opgeleverd.

Soren zei: “Telkens als ik een kamer binnenloop draait bijna elk hoofd zich om en hoor ik meteen dat mensen beginnen te fluisteren. In het begin was dat erg moeilijk voor me en voelde ik me constant beschaamd en ongemakkelijk in het openbaar. Hoewel ik me er nog steeds van bewust ben dat iedereen altijd naar me kijkt, is het nu iets waar ik me prettig bij voel en waar ik vrede mee heb.” Soren heeft inmiddels de liefde hervonden en hij is in april getrouwd.

In trance

De ‘Neon Demon’ schreef op de sociale media: “Ik ben verliefd en het maakt me niet uit wie het weet.” En zijn vrouw Kailey voegde daar in een apart onderschrift aan toe: “Mijn knappe man.” Soren sprak in het interview ook over de pijn bij het laten zetten van een tatoeage. “Toen ik voor het eerst begon, haatte ik de pijn en het was meer een obstakel om voorbij te komen om het ontwerp te verdienen dat ik wilde. Ik ontdekte dat ik van het proces en het gevoel begon te genieten en dat ik het vermogen ontwikkelde om mijn geest in een enigszins tranceachtige toestand te brengen.”

In de loop der jaren is Soren door internettrollen ervan beschuldigd ‘zijn leven te hebben verpest’. Maar hij repliceert daarop: “Iedereen maakt zijn eigen reis door en het leven kan lang en hard zijn. Wees aardig en open-minded. Mensen zeggen me dat ik mijn leven heb verpest, maar wat moet je daarop antwoorden? Ik ben gelukkig met mezelf, met wie ik van binnen en van buiten ben. Toon liefde aan anderen en hou van jezelf.”

(Bron: Daily Star – Foto’s: Instagram)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *