Tweelingzussen onthullen hoe ze er nu uitzien, na make-over van 250.000 euro

De tweelingzussen Chie en Chika Yoshikawa, die onder het mes zijn gegaan omdat ze de ‘pefecte look’ willen bereiken, zijn in hun thuisland Japan echte beroemdheden. Ze hebben de mensen versteld doen staan met hun enorme transformatie. Als je vergelijkt hoe Chie en Chika er op hun twintigste uitzagen met hoe ze er nu – op hun 34ste – uitzien, zou je denken dat ze totaal verschillende mensen zijn. Of je dat allemaal zo prettig vindt, dat is weer iets anders.

De zussen maken er geen geheim van dat make-up een grote rol speelt in hun transformatie. Dat zie je ook als je naar hun Instagram- en Twitter-foto’s kijkt. Maar de vorm van hun ogen, hun neus en zelfs hun gezicht zijn totaal veranderd. Naar verluidt hebben de twee zussen meer dan 250.000 euro uitgegeven aan cosmetische ingrepen. Deze variëren van fillerinjecties en facelifts tot meerdere neuscorrecties en dubbele ooglidchirurgie. Ook al heeft het duo daardoor veel pijn en hersteltijd gehad, ze hebben nergens spijt van.

Impact op geestelijke gezondheid

Chie en Chika beweren dat hun obsessie om hun gezicht te veranderen al begon toen ze kinderen waren, omdat mensen hen altijd met elkaar vergeleken. Mensen zeiden dan dat de een schattiger was dan de ander, of dat de een slimmer was dan de ander, enzovoort. Ze zeggen dat de constante vergelijkingen een grote impact hadden op hun geestelijke gezondheid, en dat ze uiteindelijk in de spiegel gingen kijken om hun gezicht te bestuderen en de gebreken te identificeren.

Zodra ze oud genoeg waren, beseften ze dat onder het mes gaan de eenvoudigste manier was om hun doel te bereiken. Maar de tweeling onderging niet dezelfde procedures, dus niet alles is hetzelfde. Bij Chika’s meest recente ingreep werd vet uit haar mondhoeken verwijderd. Ook is bij haar het vet tussen de jukbeenderen en de ‘nasolabiale’ plooien verwijderd. Ondertussen investeerde Chie in het herstellen van de ingevallen gebieden onder haar ogen en wangen, en dit werd gedaan door vetweefsel onder haar huid te injecteren.

‘Varkensneus’

De zussen begonnen met dezelfde ingrepen, maar na verloop van tijd beseften ze dat ze heel verschillende schoonheidsidealen hadden, dus het plan veranderde enigszins. Ze denken allebei dat de ingreep hun leven ten goede heeft veranderd, maar ze geven toe dat je ook te ver kunt gaan. Toen ze foto’s van zichzelf begonnen te delen op sociale media, noemde iemand Chie ‘varkensneus’, en ze nam de kwetsende opmerking echt ter harte. Daarom vroeg ze haar plastisch chirurg om het puntje van haar neus te verlagen en een deel van het ‘philtrum’ in te korten.

Toen ze de bijgewerkte look met haar volgers deelde, zeiden sommige mensen dingen als ‘het is een vergissing, het was vroeger beter’, dus bleef ze haar look aanpassen om andere mensen tevreden te houden. Uiteindelijk onderging ze ongeveer vijf opeenvolgende operaties, maar ze besefte dat ze nooit iedereen tevreden zou kunnen stellen. En wat meer is, ze leerde dat dat ook niet nodig was. Nu zeggen Chie en Chika dat ze geleerd hebben dat schoonheidsnormen en trends altijd veranderen. Ze richten zich nu gewoon op dingen waar ze zich goed bij voelen.

(Bron: Daily Star – Foto’s: Instagram)

Geef een reactie