Dit gebeurt er met je wanneer je 10 dagen niets eet en alleen maar water drinkt

De Fin uit onderstaande video besloot om een experiment uit te voeren om te kijken wat stevig vasten met hem zou doen. Zo besloot hij om gedurende 10 dagen helemaal niets van voedsel te eten en alleen maar water te drinken. Dit waren de resultaten…

Niet al te verrassend bleek dat in het begin toch niet zo eenvoudig te zijn. De eerste dag zonder voedsel en alleen water lukte zonder al te veel problemen, maar vanaf dag 2 begon hij het gebrek aan voedsel alsmaar meer te voelen: vermoeidheid, concentreren was moeilijk en hij had ook last van flinke energiedipjes.

Op dag 3 werd het enkel nog maar zwaarder. Koude handen, hoofdpijn en momenten waarbij hij het gevoel had dat hij bijna zou flauwvallen. Kleine afkickverschijnselen dus. Vanaf dag 5 was hij 2 kilo kwijt en begon zijn lichaam uiteindelijk beter te wennen aan het gebrek aan voedsel. Hij kon in het dagelijkse leven ook alles redelijk goed doen ondanks zijn ‘voedseltekort’.

De resultaten waren uiteindelijk behoorlijk verbazingwekkend. Naast dat hij natuurlijk vaak honger had, kon hij blijkbaar over het algemeen nog best goed functioneren, zelfs na 10 dagen zonder eten. De eerste dagen waren uiteindelijk een stuk moeilijker dan de laatste. Na zijn experiment had hij een goeie 7 kilo verloren, maar dit was maar liefst 4,5 kilo aan spieren. Zijn vetpercentage was zelfs omhoog gegaan.

Eten smaakte na een waterdieet van 10 dagen wel plots eens zo lekker en heel ‘intens’. Voor hem was het experiment in ieder geval behoorlijk leerrijk. Hieronder zie je zijn ‘avonturen’…

 

Plaats een reactie