OMG

Ze kreeg op haar 16e plots een baard en liet hem groeien. Zo ziet ze er nu uit…

Gennevieve uit Canada was 16 toen ze voor het eerst haar op haar gezicht begon te krijgen. Ze was in de war door wat er gebeurde en uiteindelijk werd PCOS bij haar vastgesteld – een aandoening die de hormoonspiegels van een vrouw beïnvloedt. Een van de symptomen is hirsutisme, wat leidt tot overmatige haargroei in het gezicht, op de borst en op de rug.

“Laag zelfbeeld”

Ze vertelt aan YouTube-kanaal Truly“Toen het voor het eerst begon te groeien, voelde ik me verward en schaamde ik me echt. Ik had echt weinig zelfvertrouwen en een laag zelfbeeld. Ik wilde me gewoon verstoppen.” Wanhopig om haar gezichtshaar te verbergen, ging Gennevieve constant harsen en scheren. “Ik vermeed het uitgaan zo veel als menselijk mogelijk was.”

Uiteindelijk besefte ze dat ze zich niet meer wilde verbergen en begon ze foto’s van haar baard te delen op Instagram. “De reacties online waren geweldig. Mensen waren echt ondersteunend,” legt Gennevieve uit. “Ik ben echt trots op mijn baard. Het advies dat ik andere vrouwen met gezichtsbeharing wil geven, is dat je niet alleen bent. Het is mogelijk om ervan te leren houden. Ik hou van mijn baard!” 

Hieronder kunnen jullie wat nader kennismaken met Gennevieve en haar baard…

Geef een reactie