Je gelooft nooit waarom je eigenlijk geen melk in de deur van je koelkast mag bewaren

Nu bijna de hele wereldbevolking gebukt gaat onder de enorme kosten van levensonderhoud en energie, kunnen we gerust zeggen dat we allemaal proberen geld te besparen. Maar heb je je ooit afgevraagd welke stappen je thuis nog meer kunt nemen om deze winter wat minder uit te geven?

Het blijkt, dames en heren, dat de manier waarop je jouw melk bewaart een enorme impact kan hebben op je financiën. Verschillende mensen – die zichzelf ‘expert ter zake’ noemen – op de sociale media wijzen erop hoe je precies je melk moet bewaren in de koelkast.

“Versheid wordt aangetast”

Er wordt geadviseerd op melk te bewaren op de legplanken van de koelkast en niet in de deur. Men zegt het volgende: “Wanneer je de koelkastdeur opent, trek je de melk weg van de koele lucht, wat de versheid aantast.” En dan moet sneller nieuwe melk gaan kopen, is de redenering.

Maar niet iedereen is overtuigd van het advies. Verschillende mensen zeggen dat de deur maar twee seconden open is, maximum tien. Daarop repliceren de ‘believers’: “Ja en hoe vaak open je hem per dag? Het telt op.” Eén iemand zag er wel de lol van in en grapte: “Het werkt wel degelijk. Ik leg die van ons achter de spruiten en de kinderen kunnen het niet vinden, zodat het langer meegaat.”

Plaats een reactie