Deze 5 ‘boosdoeners’ zorgen ervoor dat je er ouder uitziet dan je bent

Wanneer we ouder worden, wordt de huid van een persoon veel minder elastisch dan wat het was en ook kwetsbaarder. Daarnaast neemt het vetweefsel vlak onder de huid af met als gevolg veel meer rimpels en een minder frisse uitstraling. Hoewel veroudering onvermijdelijk is, zijn er een aantal levensstijlfactoren zijn die je uiterlijk negatief kunnen beïnvloeden.

Vaak kunnen deze gewoonten ervoor zorgen dat je fysiek veel ouder lijkt dan je werkelijke leeftijd. Gelukkig kun je, als je je bewust bent van wat ze zijn en er daarom zoveel mogelijk aan doet, weer die jonge gezonde gloed krijgen. Een overzichtje van ‘boosdoeners’…

Geen zonnebrandcrème gebruiken

Waarschijnlijk een van de grootste verouderingsfactoren is zonneschade, die optreedt wanneer ultraviolet (UV) licht de huid binnendringt en op celniveau DNA-veranderingen veroorzaakt. Blootstelling aan de zon is verantwoordelijk voor het grootste deel van de zichtbare veroudering van uw huid. Daarom kan zonnebrandcrème een levensredder zijn voor wie er jonger uit wil zien, maar ook om u te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon, waaronder kanker.

Roken

Het gebruik van nicotineproducten zorgt ervoor dat de bloedvaten vernauwen, waardoor de huidcellen minder zuurstof en voedingsstoffen krijgen. Chemische stoffen in deze producten veroorzaken moleculaire gebeurtenissen die de structuren van de huid beschadigen, waardoor de huid minder elastisch wordt. Daarnaast veroorzaakt het herhaaldelijk zuigen en samenknijpen van de lippen bij het inhaleren meer lijntjes rond de mond en de ogen.

Te veel suiker eten

Een dieet met te veel suiker beschadigt het collageen en de elastine. Beide helpen de huid glad en rimpelvrij te houden. Simpel gezegd, een dieet met veel suiker zorgt ervoor dat je huid sneller rimpels krijgt.

Te weinig water drinken

Het menselijk lichaam bestaat voor ongeveer 70% uit water. Ondanks dat we zoveel water in ons lichaam hebben, heeft elke cel en elk orgaan voldoende water nodig om goed te kunnen functioneren. Te weinig water drinken zou het lichaam niet alleen van binnen maar ook van buiten verouderen. Daarom moet u streven naar tussen de zes en acht glazen water per dag om alles soepel te laten verlopen en om zichtbaar minder rimpels en fijne lijntjes in het gezicht te hebben.

Te veel alcohol

Naast vroegtijdige rimpels veroorzaakt te veel alcohol drinken een verlies aan collageen, elasticiteit, roodheid, uitdroging en wallen. Alcohol bevat ook veel suiker en veroorzaakt uitdroging, wat een vicieuze cirkel betekent voor de gezondheid van je gezicht en huid. Maar zoals met de meeste dingen in het leven, is matiging de sleutel. Uit talrijke studies is gebleken dat kleine hoeveelheden drinken gunstig kunnen zijn voor de gezondheid.

Plaats een reactie