Dit is waarom je beter meteen stopt met het kussen van je hond

Elke huisdiereigenaar weet dat onze viervoeters een geliefd lid van de familie zijn, maar hoeveel genegenheid moeten we onze honden echt tonen? Volgens een onderzoek van YouGov laat ongeveer 35 procent van de hondeneigenaars zich door hun hond in het gezicht likken of op de lippen kussen. Een dokter heeft nu via de social media gewaarschuwd voor de gevaren hiervan…

De dokter zei: “Kus jij je hond op de mond? Zo ja, dan is het tijd om daarmee te stoppen. Je kunt er zelfs je ledematen door verliezen.” De arts legde uit dat bacteriën van hond op mens kunnen worden overgedragen en een infectie kunnen veroorzaken die ‘capnocytophaga canimorsus’ wordt genoemd. Dit is een ernstige ziekte die een wijdverspreide systemische infectie, septische shock en zelfs gangreen kan veroorzaken.

Ongebruikelijke gebeurtenis

Afhankelijk van hoe snel het zich ontwikkelt en wanneer de diagnose wordt gesteld, kan amputatie de enige behandeling zijn, zegt de dokter. “Waarom niet al die problemen vermijden en gewoon stoppen met het kussen van je hond. Dat lijkt me een gemakkelijke oplossing,” voegde de arts eraan toe. Deze onthulling wordt ondersteund door het Center for Disease Control (CDC), maar het is een vrij ongebruikelijke gebeurtenis.

Het CDC zegt erover: “In zeldzame gevallen kunnen capnocytophaga-kiemen zich via beten, krassen of nauw contact met een hond of kat op mensen verspreiden en ziekte veroorzaken, inclusief sepsis. De meeste mensen die contact hebben met een hond of kat worden niet ziek. Mensen met een verzwakt immuunsysteem die moeite hebben om infecties af te weren (bijvoorbeeld mensen met kanker of mensen die bepaalde medicijnen zoals steroïden gebruiken) lopen een groter risico om ziek te worden.”

(Bron: YouGov, TikTok, CDC)

Plaats een reactie