Deze energiebesparende truc om perfect pasta te koken moet je kennen

Foodblogger Monique Vloz beweert dat ze een manier heeft gevonden om energie te besparen bij het koken van pasta (maar Italianen zijn woedend). Ze noemde het een ‘duurzaamheidstip’ toen ze het deelde op Instagram.

De gebruikelijke manier om pasta te koken is om ze een paar minuten in water te koken, afhankelijk van het type pasta. Het kan zo kort zijn als drie minuten als ze vers zijn, of het kan tot 10 minuten duren voor droge pasta’s. Maar Monique pakte het dus anders aan…

“Energie besparen en de perfecte pasta”

Ze zei: “Dus je gaat je pasta 2 minuten koken, dan zet je het vuur uit, dek je het af en laat je het 10 minuten staan. Dan is je pasta elke keer perfect gaar.” Monique zei dat de truc energie kan besparen terwijl je toch elke keer perfecte pasta maakt.

Sommige fans zeiden dat ze de methode al jaren gebruiken om hun pasta te koken en zeiden dat de restwarmte 10 tot 15 minuten blijft hangen. Maar velen waren er niet van overtuigd dat de kookhack kan helpen de energierekening omlaag te brengen. En Italianen zijn dan weer heel verontwaardigd.

“Het breekt mijn hart”

Iemand zei:  “Ik ben Italiaan en dit is dom. Als je zo gierig bent, neem dan noedels en giet er heet water op!” Een andere zei: “Mijn Italiaanse hart breekt”. Hieronder kun je het filmpje bekijken…

Plaats een reactie