Dit ‘wondermiddel’ helpt je in geen tijd van je vervelende kater af

Wanneer een kater toeslaat, is het hard nodig om middelen te vinden die ons er zo snel mogelijk weer bovenop helpen. Een drankje dat bekend staat als de ‘Indiase katerdrank’ gaat nu viraal op de sociale media als een middel tegen door alcohol veroorzaakt leed. Het drankje is snel en gemakkelijk te maken, met slechts vier ingrediënten, en schijnt wonderen te verrichten.

Het recept werd online gedeeld door TikTok-gebruiker @desigirleatstheworld, waarbij de Californische beweert dat het een magisch drankje is als het gaat om het ‘genezen’ van haar katers. De remedie vereist slechts vier ingrediënten: kokoswater, limoen, bruiswater en zwart zout.

Het recept

In de TikTok-video wordt het drankje gemaakt door een grote pot te vullen met bruiswater, dat vervolgens wordt gevuld met kokoswater. Een limoen wordt vervolgens tien seconden in de magnetron verwarmd om de schil zachter te maken, zodat hij gemakkelijker in het drankje kan worden geknepen.

Tot slot wordt zwart zout aan het drankje toegevoegd, dat vervolgens wordt gemengd en geconsumeerd. Hoewel niet officieel bevestigd is dat het om zwart zout gaat, speculeerden mensen op de sociale media dat het meer dan waarschijnlijk het laatste ingrediënt was. Zwart zout is een sterke antioxidant die mineralen bevat zoals ijzer, calcium en magnesium.

Limoenen helpen de bloedsuikerspiegel onder controle te houden en bevatten veel vitamine C. Kokoswater is dan weer van nature isotoon. Dit betekent dat het sneller en efficiënter wordt opgenomen dan niet-isotone vloeistof, waardoor iemand in feite veel sneller wordt gerehydrateerd , wat essentieel is na een zware avond drinken. Sprankelend water helpt om verloren voedingsstoffen te vervangen en kalmeert een maag die van streek is.

(Bron: TikTok – Foto: Freepik)

Plaats een reactie