FUN

Voetbalfan gaat viraal omdat hij zijn eigen VAR maakt tijdens het WK

Een voetbalfan nam het heft in eigen handen tijdens wereldbeker in Qatar en knutselde zijn eigen VAR in elkaar. Zoals te zien is in een TikTok-video maakte de supporter zijn eigen close-up van het spel. De clip, gedeeld door @cristina_balles met het bijschrift: “Let me introduce you the REAL VAR,” laat een fan zien die zijn iPhone en een verrekijker gebruikt om de wedstrijd van naderbij onder de loep te nemen.

Misschien geen slecht idee, als je ergens heel hoog in de tribune zit en je ogen moet dichtknijpen om de spelers te kunnen zien. Iemand reageerde op het filmpje: “Als je slim bent, ben je slim!” Iemand anders zei: “Is hij familie van Elon Musk?!” Hoe dan ook, de techniek van deze supporter is minder controversieel dan de VAR die dienst deed tijdens die bewuste match tussen Qatar en Ecuador.

“Sjeik in de VAR-room!?”

Voor veel toeschouwers leek het alsof Enner Valencia van Ecuador een volkomen terechte kopbal had gescoord, waarna de VAR ingreep en het doelpunt afkeurde. Na-tuur-lijk werd er online massaal gesuggereerd dat er matchfixing in het spel was om het thuisland ‘een handje te helpen’. Iemand zei: “Een gans leven gratis tanken voor deze scheids…” Een ander merkte op: “Zit de sjeik himself in die VAR-room!?”

Wat er ook van zij, Ecuador trok uiteindelijk toch het laken naar zich toe met twee goals van Valencia. Eentje vanop de stip en eentje na een niet afgekeurde kopbal. Hieronder kun je het filmpje over de doe-het-zelf VAR bekijken…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.