Rechtenstudent brengt spieken naar een buitenaards niveau met een balpennen ’truc’

Niemand houdt van examens, maar ze zijn vaak onvermijdelijk als je enige hoop hebt om bepaalde diploma’s of kwalificaties te behalen. Bijgevolg is studeren een noodzakelijk kwaad, iets dat, nogmaals, niemand graag doet, maar dat gewoon gedaan moet worden als je wilt slagen. Er zijn echter mensen die er alles aan doen om niet te studeren, en dan hebben we het niet alleen over de gemiddelde ‘serie-uitsteller’…

In plaats van de boeken in te duiken, kiezen sommigen voor een alternatieve aanpak door te spieken bij hun examens, zelfs als dat meer inspanning vergt dan gewoon studeren. Eén zo’n voorbeeld kwam onlangs van Yolanda De Lucchi, hoogleraar procesrecht aan de universiteit van Malaga, Spanje. In een bericht op Twitter deelde de professor een foto van 11 balpennen die er van een afstand uitzien als een doorsnee schrijfinstrument.

Kunst

Maar bij nadere beschouwing zie je dat de pennen zijn bedekt met een absoluut minuscuul schrift. We hebben het over schrijfwerk waar Stuart Little verantwoordelijk voor zou kunnen zijn. De professor omschreef de pennen als ‘kunst’, en haar bericht ging viraal. Het bericht trok de aandacht van een Twitter-gebruiker die beweerde de student achter de pennen te kennen, en verklaarde dat deze zijn spiekgereedschap had gemaakt door de stift van een mechanisch potlood te vervangen door een naald. Hierdoor kon hij heel gemakkelijk op de pennen schrijven.

Ok… 10/10 dus voor de moeite, maar waarschijnlijk 0/10 voor het examen. De tijd die het kostte om dit ‘stuntje’ te bewerkstelligen, had de student beter besteed aan studeren. Student rechten, toch? Misschien kan hij of zij er zich als een volleerde advocaat tussenuit praten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *