Deze beelden zullen we zien op ons tv-scherm wanneer de wereld vergaat

CNN heeft blijkbaar een ‘geheim filmpje’ dat men zal afspelen als de wereld vergaat. CNN-oprichter Ted Turner heeft naar verluidt gezegd dat de 24-uurs nieuwszender niet zal stoppen met uitzenden ‘totdat de wereld vergaat’. Hij zei: “We blijven draaien, en we zullen het einde van de wereld verslaan, live, en dat zal onze laatste actie zijn.”

Hij zou ook gezegd hebben: “We spelen het volkslied maar één keer, op 1 juni (de dag dat CNN van start ging), en als het einde van de wereld daar is, spelen we ‘Nearer My God To Thee’ voordat we ons voorgoed ‘afmelden’.” Volgens website Jalopnik zal een CNN-medewerker als het einde nabij is de opdracht krijgen om de video – met de toepasselijke naam ‘Turner Doomsday Video’ – af te spelen.

Een niet nader genoemde bron heeft een kopie van de vermeende video gelekt naar de nieuwswebsite, maar schrijver Michael Ballaban beweert dat hij hem zelf heeft gezien toen hij in 2009 stage liep bij CNN. Ballaban schreef: “Dit is de manier waarop de wereld eindigt, niet met een knal, niet met een kreun, maar met een kleine melancholische band, en een snelle ‘fade to black’”.

Hoewel de video voor het eerst viraal ging in 2015, is er hernieuwde belangstelling ontstaan nadat de clip weer circuleert op TikTok. Ondanks dat er in de afgelopen decennia een aantal keren mensen waren die het einde van de mensheid voorspelden, is de video gelukkig nog niet op onze tv’s verschenen. En laat dat nog maar even zo zijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.