Netflix komt met ‘De Twaalf’, de prijswinnende Belgische misdaadserie

De Twaalf is een misdaadserie van de hand van Sanne Nuyens, Wouter Bouvijn en Bert Van Dael. De serie won vorig jaar tijdens het festival van Cannes al de prijs voor het beste scenario, dus dat belooft veel goeds!

De Twaalf op Netflix

De naam van de titel slaat op de twaalfkoppige jury die opgeroepen wordt in de rechtszaak tegen Frie Palmers, een schooldirectrice. Ze wordt voor twee moorden aangeklaagd, een op haar eigen dochtertje en een op haar beste vriendin Brechtje. Opvallend genoeg is de dood van haar dochter heel recent, terwijl de zaak met Brechtje achttien jaar oud is. En het wordt nog straffer, wanneer blijkt dat ook de juryleden een duister geheim hebben!

Vanaf 17 april staat De Twaalf op Netflix. Check hieronder de trailer:

 

Plaats een reactie