Netflix Toppers: The Haunting of Hill House

Ok, Netflix staat vol met geweldige series en films. Maar je hebt er altijd die er nog dat tikkeltje meer bovenuit steken. Smaken verschillen natuurlijk, alsook de voorkeur voor bepaalde genres. Op regelmatige basis zullen we jullie een film of serie voorschotelen waarvan wij denken dat ze meer dan de moeite waard is om te bekijken. Aan jullie om ons gelijk of ongelijk te geven… We bijten de spits van met ‘The Haunting of Hill House’

Op een donkere en onheilspellende nacht verzamelt Hugh Crain (Henry Thomas) zijn kinderen en vlucht hij uit hun gotische herenhuis, waarbij hij zijn vrouw, Olivia (Carla Gugino), achterlaat. Olivia sterft die nacht en de tabloids slaan op hol met verhalen over het ‘spookhuis’. De vijf Crain-kinderen – Steven, Shirley, Theo, Nell en Luke –  gaan allemaal op verschillende manieren met hun trauma om , de ene schrijft bijvoorbeeld  succesvolle memoires over het spookachtige Hill House (Steven), terwijl een andere drugs gebruikt om de pijn te verdoven (Luke).

Als volwassenen praten de broers en zussen Crain nauwelijks met elkaar, totdat een tragedie hen allemaal weer bij elkaar brengt, en terug drijft naar Hill House. Mike Flanagan’s The Haunting of Hill House is een personage-gedreven verhaal, dat zich verdiept in de psychologische problemen van de vele hoofdrolspelers. Het is echter niet zomaar een familiedrama. Naast hun persoonlijke demonen, zijn er een aantal zeer echte geesten die de Crains achtervolgen, en Flanagan is bovendien een meester in het orkestreren van spanning en angstige momenten. Een dikke aanrader dit! Check alvast even de trailer:

 

Plaats een reactie