Vreemden met vooroordelen doen een DNA-test, het resultaat schokt hen

De mensheid heeft op veel manieren grote vooruitgang geboekt, maar het is ook duidelijk dat we nog een lange weg te gaan hebben. Vooroordelen zijn een gebied waar we nog veel kunnen verbeteren. Ze blijven problemen veroorzaken onder mensen, en in het ergste geval leiden onze vooroordelen tot oorlogen en conflicten waarbij talloze onschuldige levens verloren gaan.

Toch beginnen deze enorme problemen vaak met de eerste indrukken die we van anderen krijgen op basis van hun huidskleur, fysieke verschijning en vermeende nationaliteit. In een poging om de vooroordelen die we allemaal hebben te contrasteren met de feiten over wie we werkelijk zijn, verzamelde reisorganisatie Momondo 67 mensen van verschillende etniciteiten en bood hen een DNA-test aan.

DNA-test heeft verrassende resultaten

Alle proefpersonen hadden één ding gemeen: ze waren trots op hun nationaliteit, etniciteit en afkomst. Maar ze zaten ook vol vooroordelen tegen mensen van andere rassen, die in hun ogen totaal anders zijn dan zijzelf. Klinkt dat een beetje bekend? Het hele experiment begint met een vraag: “Zou je durven te betwijfelen wie je werkelijk bent?” Momondo gaf elk van de deelnemers een DNA-test.

Video stemt tot nadenken

En twee weken later keerden de proefpersonen terug om de resultaten te zien. De resultaten brachten de deelnemers tot tranen… en deden alles wat ze ooit over zichzelf dachten, in duigen vallen. Deze video is een belangrijke herinnering voor ons allemaal om anderen te accepteren, ongeacht hun nationaliteit of huidskleur. Want we hebben eigenlijk veel meer gemeen dan we denken!

We hopen echt dat deze tot nadenken stemmende video mensen helpt om verder te kijken dan uiterlijke schijn en een stap dichter naar elkaar toe te zetten. We moeten nooit vergeten om van onze medemensen te houden om wie ze zijn, ongeacht hun uiterlijk, afkomst of nationaliteit. Bekijk hieronder de video: