Kale mannen zijn knapper én mannelijker, zegt de wetenschap

Wat hebben Jason Statham en Jeff Bezos gemeen? Ze zijn enorm succesvol—Statham is een Hollywood superster en Bezos, een van de rijkste mannen ter wereld, is de oprichter van Amazon—en kaal. Sterker nog, er is iets aan kaal zijn waardoor mannen hun haarloze staat omarmen zonder enige cosmetische ingreep zoals het dragen van een pruik.

Misschien hebben ze eindelijk beseft dat het gebrek aan haar niet betekent dat je niet aantrekkelijk of mannelijk bent. Verschillende studies hebben zelfs bewezen dat kaal nu mooi(er) is! Volgens een studie uitgevoerd aan de Universiteit van Pennsylvania worden kale mannen door mensen om hen heen als dominanter en succesvoller beschouwd.

Kale mannen zijn knapper

Wetenschapper Albert E. Mannes, die zelf kaal is, registreerde de reacties van mensen die een reeks foto’s van mannen te zien kregen. De deelnemers kregen twee keer de foto van dezelfde man te zien—een keer met een volle haardos en vervolgens met zijn hoofd kaalgeschoren. Alle respondenten gaven toe dat ze mannen met een kaalgeschoren hoofd ‘dominanter, groter en sterker’ vonden.

Gedeeltelijk kaal wordt niet gesmaakt

Psycholoog Ronald Henss van de Universiteit van Saarland voerde een wereldwijd onderzoek uit onder meer dan 20.000 proefpersonen. Volgens zijn onderzoek worden kale mannen ook als ouder, intelligenter en wijzer gezien. Mannen met patroonkale plekken, in tegenstelling tot hun volledig kale broeders, worden echter verre van aantrekkelijk gevonden. De deelnemers aan hetzelfde onderzoek uitgevoerd aan de Universiteit van Saarland zeiden dat ze mannen met gedeeltelijke kaalheid of kale plekken minder aantrekkelijk vonden en ze werden als zwakker beschouwd in vergelijking met volledig kale mannen.

(Bron: Indian Times)