Intelligente mensen zijn slordig, gaan laat slapen en vloeken veel

Was je als kind geïrriteerd wanneer je ouders je vertelden je kamer op te ruimen, je vroeg naar bed stuurden en je berispten voor het vloeken? Er zou een reden kunnen zijn voor je gedrag. Studies suggereren dat dit gedrag verband kan houden met een hogere IQ.

Je hoort vaak dat mensen die vloeken een “beperkte woordenschat” hebben. Maar als je erover nadenkt, zijn degenen die geen scheldwoorden gebruiken juist degenen die hun eigen woordenschat beperken, omdat ze bewust minder woorden gebruiken dan anderen.

Rijke woordenschat aan scheldwoorden

In feite is er een studie die deze mythe over scheldwoorden ontkracht. Het resultaat toonde aan dat mensen die binnen een minuut de meeste scheldwoorden konden opnoemen, ook de neiging hadden om hoger te scoren op een IQ-test. De studie concludeert dat een rijke woordenschat van scheldwoorden een teken is van retorische kracht in plaats van een poging om verbale tekortkomingen te verbergen.

Nachtbrakers

Blijf je graag laat op? Dit kan ook een teken van intelligentie zijn. Wetenschappelijk onderzoek heeft nachtbrakers al geruime tijd in verband gebracht met hogere IQ-scores. President Obama, Charles Darwin, Winston Churchill, Keith Richards en Elvis Presley staan allemaal bekend om hun nachtelijke activiteiten. Als je de neiging hebt om vrij laat te gaan slapen, bevind je je zeker in goed gezelschap.

Sloddervos

Je vloekt veel en blijft laat op? Kijk, als je ook de neiging hebt om een beetje rommel achter te laten, is er goed nieuws voor je. Een studie van de Universiteit van Minnesota suggereert dat het rommelige bureau van genieën eigenlijk verband houdt met hun intelligentie. Als je niet veel tijd besteedt aan schoonmaken en het organiseren van alles om je heen, is je geest duidelijk bezig met belangrijkere zaken.

De studie toonde ook aan dat een rommelige omgeving leidde tot een meer creatieve workflow. Psychologisch wetenschapper Kathleen Vohs zegt: “Rommelige omgevingen lijken te inspireren tot het losbreken van traditie, wat kan leiden tot nieuwe inzichten. Geordende omgevingen daarentegen moedigen conventie en het spelen op veilig aan.” Dit is een goede dag voor alle vloekende, rommelige nachtbrakers onder jullie. Klinkt dit bekend?

(Bron: The Independent – Intropic: Freepik)