Met deze ‘geheime’ Netflix-codes kun je alle mogelijke content bekijken

Van populaire series zoals Stranger Things tot minder bekende titels, het kan lastig zijn om te weten wat je op Netflix moet kijken. Het enorme aanbod maakt het moeilijk om precies te vinden wat je zoekt. Gelukkig is er een handige archief van ‘geheime codes’ die je kunt gebruiken om gerichter te zoeken.

Hoe gebruik je deze codes? Heel eenvoudig: open je webbrowser, typ ‘netflix.com/browse/genre/’ en voeg de gewenste ID-code toe aan het einde van de URL. De categorieën zijn soms bijzonder specifiek, zoals Diepzee Horrorfilms (45028), Pikante Romantiek (81572628), en Zwoele Romantische Films (35800).

Geheime Netflix-codes

Netflix heeft een handig ‘starterspakket’ samengesteld met een lijst van veel codes. De website Tudum zegt hierover: “Je Netflix-queue zit altijd vol met films en series, maar wat je misschien niet weet, is dat er een verborgen manier is om je kijkervaring nog beter te maken.”

Gezien het enorme aanbod op Netflix, kunnen de meeste mensen zo’n lijst goed gebruiken. Het aanbod op Netflix telt meer dan 36.000 titels – ja, echt zoveel! Met deze nu niet-zo-geheime codes wordt het een stuk makkelijker om precies te vinden wat je wilt kijken. Hieronder vind je de allernieuwste lijst: