Onderzoek toont aan: dit is het geheim om snel af te vallen

Gewichtsverlies bereiken is geen eenvoudige opgave. Zoek je naar de meest doeltreffende manier om snel wat kilo’s kwijt te raken? Dan hoef je niet verder te zoeken. We delen graag wat volgens onderzoek de beste aanpak is om snel af te vallen.

De uitkomst blijkt verrassend eenvoudig te zijn, en we zijn ervan overtuigd dat iedereen dit zou kunnen volgen. Voor degenen die dachten dat het meest effectieve gewichtsverlies pas later in het plan zou komen, is het van belang om goed op te letten. Volgens een recente analyse van het Australische Centrum voor Gezondheid (CSIRO) verlies je juist het meeste gewicht wanneer je serieus aan de slag gaat in de eerste drie weken.

Hoe kun je snel afvallen?

Een aanzienlijk gewichtsverlies in deze initiƫle fase bepaalt uiteindelijk het succes op lange termijn. Het onderzoek omvatte meer dan 22.000 deelnemers die elk hun eigen methoden probeerden om snel en zo veel mogelijk af te vallen. Wat blijkt: je verliest 3,5 keer meer gewicht wanneer je in de eerste drie weken intensiever, sneller, zwaarder, frequenter en beter traint dan normaal.

(lees verder onder de afbeelding)

afvallen

Intensief trainen en afvallen

De studie besloeg een periode van twaalf weken, en over het algemeen verloren deelnemers die in de eerste drie weken het meest intensief trainden het meeste gewicht. Dus als je wilt afvallen, is het van belang om met krachtige en zware inspanningen te beginnen in plaats van lichte en rustige activiteiten. Het onderzoek benadrukte ook het belang van een goede structuur, voorbereiding en zelfreflectie voor snel gewichtsverlies.

Gewichtsverlies door motivatie

Als je in de eerste drie weken aanzienlijke resultaten boekt, raak je automatisch gemotiveerd om door te gaan met afvallen. Met de juiste structuur, voorbereiding en zelfreflectie blijf je op het pad van gewichtsverlies. Onderzoeksleider Gilly Hendrie merkte op: “We ontdekten dat deelnemers het meeste succes boekten wanneer ze hun maaltijdplannen bekeken, de ‘foodtracker’ gebruikten en regelmatig wogen om betrokken en verantwoordelijk te blijven.”

Houd het gezond

Als je serieus wilt afvallen, begin dan krachtig, wees kritisch op jezelf, zorg voor een goede structuur en bereid elke sessie goed voor. Zorg er natuurlijk wel voor dat je binnen gezonde grenzen blijft. Overmatig tillen of te veel en te ver lopen leidt alleen maar tot overtraining en blessures, en dat moet je natuurlijk vermijden!

LEES OOK: MET DEZE TIPS KAN JE 10 KILO AFVALLEN ZONDER TE SPORTEN

(Afbeeldingen: Unsplash)