Vrouw verliest 25 kg in 8 maanden, nadat ze één gewoonte aanneemt

Een vrouw heeft de gewoonte onthuld die ze in haar dagelijkse routine heeft opgenomen om haar bijna 25 kilo te laten afvallen. Dils Lee (28) heeft haar lichaamstransformatie laten zien nadat ze besloot haar levensstijl te veranderen en zich te richten op haar gezondheid. Dils gaf toe dat ze zich in juli 2023 op haar dieptepunt voelde nadat ze een gewicht van bijna 90 kilo had bereikt. Het had een enorme impact op haar zowel mentaal als fysiek.

“Het kwam gewoon op een punt waar ik het zat was om wakker te worden en me vreselijk, pijnlijk en ongemakkelijk in mijn lichaam te voelen,” vertelde de 28-jarige aan news.com.au. Dils onthulde vervolgens dat een bericht online dat de impact van inactiviteit benadrukte haar aandacht trok en haar inspireerde om de manier waarop ze haar leven leidde te veranderen. Ze legde uit: “Ik had een bericht op Instagram gezien dat zei dat als je geen actief persoon was maar wel met een partner was die actief was, de inactieve partner zeven jaar eerder zou sterven dan de actieve partner.

Liefde voor wandelen

“Dit heeft me echt bang gemaakt, want mijn man is een superfit en actief persoon en ik haatte het idee dat ik er niet meer zou zijn omdat ik niet voor mezelf en mijn lichaam zorgde.” Dils zei dat het bericht haar mindset ‘volledig veranderde’ en in plaats van zich alleen te richten op er beter uitzien, begon ze gezond te willen zijn en ‘zo lang mogelijk’ met haar man ’te leven’. Als onderdeel van Dils’ gezondheidsinspanningen begon ze met een vriendin te wandelen om koffie te halen in plaats van alleen maar in een café te zitten, en ze ontdekte al snel een liefde voor wandelen.

HIIT-training

Ze begon af te vallen en nadat ze had gehoord over enkele lokale HIIT – high-intensity interval training – klassen, begon ze meerdere keren per week naar de sportschool te gaan. “Ik begon de meeste ochtenden met mijn vriendin te wandelen om koffie te halen. Ik vond het echt geweldig,” legde Dils uit. “Op een dag, terwijl we koffie haalden tijdens onze wandeling, ontmoetten we wat mensen die net een HIIT-gymles naast de deur hadden afgerond en ze stelden voor dat we mee zouden gaan.

Voedingsadvies

We namen hun aanbod aan,” voegde ze eraan toe. In zes maanden verloor Dils ongeveer 17 kilo maar daarna gingen er geen kilo’s meer af.  Dit bracht haar ertoe hulp te zoeken bij een voedingsdeskundige, die Dils’ voedingsdoelen kon herzien en adviseerde dat ze een dieet met weinig koolhydraten en veel eiwitten moest beginnen. Deze veranderingen maakten het mogelijk dat ze nog eens 7 kg verloor en ze bereikte al snel het gewenste figuur. Terugkijkend op haar ‘reis’, gaf Dils toe: “Ik voel me nu geweldig, ik heb zoveel positieve veranderingen gezien in mijn gezondheid op elk gebied.

“Mentaal ben ik helderder”

“Mentaal ben ik helderder, en ik voel dat ik betere strategieën heb om mijn angst te beheersen. Ik heb gezien dat bijna al mijn symptomen van insulineresistentie en hormonale onevenwichtigheden onder controle zijn. Ik val elke week nog steeds af, mijn menstruatiecyclus is nu regelmatig, mijn hormonale acne is verdwenen en ik heb niet langer een opgeblazen gevoel na elke maaltijd,” besloot ze.