Deze euromunt is geld waard en zou wel eens in je portefeuille kunnen zitten

Verzamelaars investeren graag in het vervolledigen van hun collecties, en munten vormen daarbij geen uitzondering. Het verzamelen van munten kan aanzienlijke winsten opleveren. De kans om bijvoorbeeld euro’s uit Vaticaanstad of Monaco terug te krijgen bij dagelijkse transacties is echter minimaal.

Dergelijke munten zijn uiterst zeldzaam en kunnen fortuinen waard zijn, soms wel tot 7.500 euro of meer voor een enkel exemplaar. Maar ook recente Franse munten hebben aanzienlijke waarde. Het is de moeite waard om te controleren of je niet per toeval een van deze munten in je kleingeld aantreft.

Deze euromunt is geld waard

De 1 euro-munten uit Frankrijk, geslagen tussen 2022 en dit jaar, hebben een aanzienlijke meerwaarde. Deze munten zijn speciaal vanwege de afbeelding van twee historische gebeurtenissen: de 20ste verjaardag van de euro in 2022 en het Franse voorzitterschap van de Europese Unie.

Bij de eerste verspreiding in 2022 was de munt bij verzamelaars al bijna 13 euro waard. Vorig jaar kon je er bijna 11 euro voor krijgen. Zelfs nu zou de munt nog steeds ongeveer 10 euro waard zijn.

(Bron: Redactie24 – Afbeeldingen: Unsplash en Facebook)