“Ik ben geen man of vrouw, maar kies mijn gender naargelang het seizoen”

Wist je dat genderidentiteit kan fluctueren met de seizoenen? Nee? Wij ook niet, tot nu… Net zoals we onze kleding aanpassen aan de zomer of winter, beweren sommigen dat hun genderidentiteit de seizoenen volgt! In de zomer voel je je misschien anders dan in de winter.

Een TikTok-gebruiker legt uit hoe dit fenomeen werkt en deelt haar persoonlijke ervaringen met deze intrigerende vorm van genderexpressie. Het concept van genderidentiteit in seizoenen suggereert dat iemands genderidentiteit kan veranderen afhankelijk van het seizoen. Deze unieke kijk op genderexpressie opent een dialoog over de dynamische en soms vloeiende aard van gender.

Genderidentiteit naargelang de seizoenen

De TikTok-gebruiker deelt hoe haar genderidentiteit evolueert van een meer vrouwelijke expressie in de lente naar een non-binaire expressie in de herfst. Ja, je leest het goed. Hoewel het idee van genderidentiteit in seizoenen vooral persoonlijk en anekdotisch is, begint de wetenschappelijke gemeenschap de mogelijkheden van genderfluïditeit en -dynamiek te onderzoeken.

Reactie van de gemeenschap

Dit concept daagt traditionele opvattingen over gender uit en benadrukt dat gender meer is dan een statische identiteit. De reacties variëren van ondersteunend tot sceptisch. Sommigen omarmen de vrijheid om gender als iets dynamisch te verkennen, terwijl anderen moeite hebben om het concept te begrijpen. Voor sommigen is het idee van genderidentiteit in seizoenen een bevrijdende manier om hun ware zelf uit te drukken, afgestemd op de veranderende wereld om hen heen. Voor anderen lijkt het enkel verwarring te zaaien. Wij behoren tot die laatste categorie…