Vrouw onthult haar ’truc’ waardoor ze in vier jaar € 76.000 kon sparen

In een tijd waarin de kosten van levensonderhoud gestaag toenemen, deelt Ji-hyeon Kwak uit Zuid-Korea een verbluffend succesverhaal op het gebied van sparen dat velen verrast. Ondanks een bescheiden maandsalaris van ongeveer €1500, slaagde de 24-jarige erin om in slechts vier jaar tijd een indrukwekkende €76.000 opzij te zetten.

Haar geheim? Ji-hyeon hanteert een extreem zuinige levensstijl, vooral als het gaat om haar uitgaven aan voedsel, waarbij ze slechts €7 per maand spendeert. Door slim gebruik te maken van deals, coupons en verschillende spaarapps weet ze haar voedselkosten tot een absoluut minimum te beperken. Ji-hyeon heeft een effectief systeem ontwikkeld door actief te zoeken naar de beste aanbiedingen en deel te nemen aan enquêtes die korting en spaarpunten opleveren.

Zuinig leven en sparen, hoe doe je dat?

Haar discipline en aandacht voor detail in haar spaarstrategieën zijn werkelijk bewonderenswaardig. Ze deelt deze strategieën en levenshacks ook op sociale media, waar ze snel viraal ging. Het vermogen van Ji-hyeon om zoveel te sparen op zo’n jonge leeftijd en met een relatief laag inkomen intrigeert velen. Door zelfgemaakte thee te drinken, kraanwater te verkiezen boven gekochte dranken en dagelijks twee uur te lopen in plaats van het openbaar vervoer te gebruiken, toont Ji-hyeon een buitengewone toewijding aan zuinig leven.

Een slimme financiële planning

Het verhaal van Ji-hyeon Kwak is niet alleen een getuigenis van wat mogelijk is met vastberadenheid en slimme financiële planning, maar ook een bron van inspiratie voor iedereen die streeft naar financiële vrijheid. Het benadrukt het belang van bewust leven en zorgvuldig beheren van persoonlijke financiën, ongeacht het inkomen. Ji-hyeon moedigt ons aan onze eigen uitgaven kritisch te bekijken en te ontdekken waar we kunnen besparen of optimaliseren. In een tijd waarin financiële zekerheid een prioriteit is, biedt Ji-hyeon praktische inzichten en motivatie om onze spaardoelen te bereiken, één besparing tegelijk. Bekijk hieronder de reportage over Ji-hyeon:

LEES OOK: WAT MOET JE SPENDEREN AAN EEN VERJAARDAGSCADEAU?