Wat moet je spenderen aan een verjaardagscadeau?

Wanneer je naar een verjaardagsfeestje gaat, kan het ongemakkelijk zijn om met lege handen aan te komen. Je wilt niet te weinig geven, maar ook niet te veel uitgeven. Dus, hoeveel geld is eigenlijk normaal om uit te geven aan een verjaardagscadeau?

Het is een bekend dilemma: je hebt een verjaardag en vraagt je af wat je de jarige moet geven en hoeveel je ervoor moet uitgeven. Laten we eens kijken naar de richtlijnen voor het budget van een verjaardagscadeau.

Hoeveel uitgeven aan een verjaardagscadeau?

Het bedrag dat je uitgeeft aan een verjaardagscadeau hangt natuurlijk af van je relatie met de persoon. Voor een vage kennis ligt de standaard meestal tussen de 5 en 10 euro. Als je de persoon iets beter kent, kun je tussen de 10 en 15 euro overwegen. Voor goede vrienden kun je gerust 15 euro of meer uitgeven.

(lees verder onder de afbeelding)

Fles wijn als verjaardagscadeau

Het belangrijkste is om je intuïtie te volgen en ervoor te zorgen dat je niet met een te klein of gênant cadeau op de verjaardag verschijnt. Een fles wijn is vaak een veilige keuze, tenzij de persoon geen alcohol drinkt of zwanger is natuurlijk. Voor een vage kennis kun je gerust een goedkoper flesje halen, zoals een aanbiedingswijntje.

Dure of goedkope wijn

Voor een goede vriend of belangrijkere kennis kun je altijd een duurdere fles kiezen. Het handige aan een fles wijn is dat de ontvanger meestal niet weet hoe duur de fles is, tenzij ze een wijnkenner zijn natuurlijk. In dat geval is deze tip misschien minder praktisch.

(Bron: Man Man – Afbeeldingen: Unsplash)