Mensen ‘geschokt’ nadat man GoPro laat zakken in pikdonkere diepste grot van Amerika

Grotverkenners, ook wel bekend als Spelunkers (om een ​​of andere reden), riskeren hun leven in de zoektocht naar avontuur, en hoe leuk het er ook uit mag zien, 99,9% van ons is te bang om iets te doen wat zij doen. Deze adrenalinejunkies hebben een activiteit gedaan die in deze categorie past, waarbij ze er vrijwillig voor hebben gekozen om een camera neer te laten in de diepste onbelemmerde put van Amerika.

Het YouTube-kanaal ActionAdventureTwins staat bekend om hun talrijke grotverkenningen, waarvan sommige al eens misgaan, maar aangezien ze zo ongeveer elke week video’s uploaden, is er tot nu toe niets ernstig misgegaan. Hun kanaalbeschrijving luidt: “We zijn identieke tweelingen wiens actievolle avonturen je altijd zullen laten afvragen wat er daarna komt. Naarmate ons kanaal groter wordt, zullen ook de avonturen groter worden, dus abonneer je en maak je klaar voor de volgende reis!”

Grotverkenning

Met meer dan 693k abonnees is het eerlijk om te zeggen dat de meerderheid van hun fans zich leeft via het duo met interesse in het kijken naar grotverkenning, in plaats van het zelf te willen doen. Hun video’s laten hen zien hoe ze talloze grotten verkennen met verschillende kenmerken, sommige met waterlichamen erin, andere vol met kristallen, en sommige vol met vleermuizen. Maar in deze bijzondere video gaan ze naar de diepste put in Amerika, genaamd de Fantastic Pit, die deel uitmaakt van Ellison’s Cave in de staat Georgia. Ze moesten zelf 40 meter zakken voordat ze de GoPro nog lager lieten zakken.

GoPro meterdiep in de grot

De video toonde  Nate en Ben, die hun eigen verkenningkanaal hebben genaamd Deep Freedom, en het begint met een van de tweelingen die uitlegt: “We gaan als het ware 40 meter afdalen en we gaan de diepste grot van Amerika zien, en we gaan een GoPro laten vallen.” Toen ze hun grijpapparatuur lieten zakken, noemde een van de tweelingen wat ze aan het doen waren ‘knettergek’. Ja, dat is het!  Alsof de eerste daling niet genoeg was, bereikten ze het punt waarop ze de GoPro nog eens 178 meter konden laten zakken, naar de voet van de grot om zijn omgeving te observeren. Ze bevestigden de GoPro aan een elektrische boor met een lange draad, waardoor de camera continu draaide terwijl hij zijn afdaling maakte.

Horrorfilm

Het gedempte geluid en de ijzige duisternis deden het lijken alsof het een horrorfilm was, terwijl de camera op zijn weg naar beneden draaide.  Onderaan kon een miniwaterval worden gezien en gehoord van bovenaf, terwijl de camera langzaam draaide en de kale wanden en omgeving van de put onthulde, met op de achtergrond water dat naar beneden druppelde. Kijkers voelden zich ongemakkelijk bij de beelden, en je kunt ze niet echt de schuld geven na het zelf te hebben gezien.

“Was dat een spook!?”

Een gebruiker merkte op: “Het gedempte dalende geluid was angstaanjagend! En het draaien.. Ik wachtte gewoon op iets dat me zou laten schrikken.” Een ander zei: “Ik ga niet liegen, toen het op de bodem kwam was ik even nerveus. ik zag een van die witte stenen en dacht… oh mijn god is dat een spook?!” Een derde zei: “Dit is het spul van mijn nachtmerries, maar om de een of andere reden ben ik verslaafd aan het kijken ernaar”. Hieronder kun je zelf even kijken (als je durft)…