Met deze ’truc’ spaar je 5.050 euro in 100 dagen

Met de huidige rentes zoeken we naar diverse alternatieve manieren om op een zinvolle manier te sparen. Ben je bekend met de ‘enveloppen challenge’? Deze spaarmethode heeft recentelijk veel enthousiasme veroorzaakt op sociale media.

Het idee is eenvoudig maar doeltreffend: binnen slechts 100 dagen spaar je € 5050. Het lijkt misschien als een behoorlijke uitdaging, maar met de juiste aanpak en een beetje dagelijkse discipline is het verrassend haalbaar. We leggen graag uit hoe het werkt. De enveloppen challenge draait om het gebruik van fysieke enveloppen als een visuele en tastbare methode om geld opzij te zetten. Het eerste wat je doet, is 100 enveloppen pakken en ze labelen van 1 tot en met 100.

Tips om te sparen

Daarna schud je de enveloppen en bewaar je ze op een veilige plek. Elke dag kies je willekeurig een envelop en leg je het bedrag dat erop staat apart. Het idee hierachter is dat sommige dagen financieel lichter zijn dan andere, afhankelijk van het getrokken nummer. Na 100 dagen heb je alle enveloppen gebruikt en zou je in totaal € 5050 moeten hebben gespaard.

(lees verder onder de video)

Hoe spaar je 5.050 euro met de ‘enveloppen challenge’?

Om te beginnen met de enveloppen challenge heb je uiteraard eerst enveloppen nodig. Deze zijn gemakkelijk verkrijgbaar in elke boekhandel of online. Zorg ervoor dat je een veilige plek hebt om de gevulde enveloppen te bewaren, zoals een goed verborgen lade.

Hoewel de uitdaging is om dagelijks een envelop te trekken, kun je de regels aanpassen aan je persoonlijke situatie. Sommige mensen kiezen ervoor om de uitdaging over een heel jaar te spreiden door wekelijks een paar enveloppen te trekken in plaats van dagelijks. Dit maakt het minder intensief en beter haalbaar voor wie niet elke dag een groot bedrag kan missen.

Prijzen vergelijken en geld sparen

Om € 5050 te sparen met de enveloppen challenge kun je beginnen met het herzien van je maandelijkse uitgaven. Zeg onnodige abonnementen op en beperk uitgaven aan uit eten gaan, koffie buiten de deur, en impulsieve aankopen. Plan je boodschappen en kook meer thuis, wat vaak goedkoper is dan afhaalmaaltijden. Vergelijk prijzen en zoek naar aanbiedingen voordat je iets koopt. Ook kun je extra geld verdienen door spullen die je niet gebruikt te verkopen op platforms zoals Vinted of Marktplaats.

(lees verder onder de afbeelding)

Goedkope verzekeringen en telefoonabonnementen

Overweeg ook om over te stappen op goedkopere alternatieven voor diensten zoals verzekeringen, energieleveranciers en mobiele telefoonabonnementen. Door deze kostenbewuste gewoonten te integreren, kun je geleidelijk het benodigde bedrag opzij zetten om € 5050 te sparen in 100 dagen.

(Bron: Manly – Afbeeldingen: Unsplash)