Mathieu van der Poel niet blij met wijziging Parijs-Roubaix: “Is dit een grap?”

De organisatie van Parijs-Roubaix heeft bevestigd dat de aanloop naar het Bos van Wallers licht wordt aangepast. Een chicane net voor het betreden van de beruchte kasseistrook moet de doorgang veiliger maken. Maar Mathieu Van der Poel heeft er zijn bedenkingen bij. “Is dit een grap?” schrijft de kersverse winnaar van de Ronde van Vlaanderen op X.

Beelden van de aanpassing voor de Trouée d’Arenberg tonen hoe de renners eerst door een chicane worden geleid voordat ze het Bos van Wallers zullen betreden. De wijziging van het parcours hing al enkele dagen in de lucht en werd woensdag bevestigd door organisator ASO. “Vanwege veiligheidsredenen en op verzoek van de rennersvakbond CPA passen we de aanloop naar de Trouée d’Arenberg aan,” klinkt het in een verklaring. Om duidelijk te zijn: er zijn ook voorstanders van de aanpassing. Richard Plugge uit zijn tevredenheid op X. De grote baas van Visma-Lease a Bike bedankt Adam Hansen, voorzitter van de CPA. “Fantastisch werk, Adam!”

Mathieu van der Poel geen fan van parcourswijziging Parijs-Roubaix

“De discussies in SafeR (het nieuwe veiligheidsbeleid binnen het wielrennen, red.) helpen, samen brengen we de veiligheid in onze sport naar een hoger niveau.” Bij Visma-Lease a Bike zijn ze duidelijk voorstander. Ex-winnaar Dylan Van Baarle en Dwars door Vlaanderen-winnaar Matteo Jorgenson spreken op X hun steun uit voor de ingreep. “Willen fans renners dan zien vallen en gewond raken nadat ze met 80 km/u over scherpe stenen in een bos zijn gegleden? Ik geef de voorkeur aan enkele bochten en uitglijders op de stoep.” De twee renners zijn bij afwezigheid van Wout van Aert een van de kopstukken van het Nederlandse team.

(lees verder onder de foto)

Parijs-Roubaix

Minder valpartijen in Parijs-Roubaix?

Trouée d’Arenberg is de minder bekende naam voor het Bos van Wallers, een strook die in het verleden al voor veel zware valpartijen heeft gezorgd. Die wil de organisatie nu vermijden. “Het parcours zal een chicane nemen net voor het betreden van de kasseistrook, om zo de snelheid waarmee de renners aan de strook beginnen af te remmen en het risico op valpartijen op de kasseien te verminderen.” Parijs-Roubaix, het derde wielermonument van het voorjaar, vindt plaats op zondag 7 april. Het Bos van Wallers bevindt zich op ongeveer negentig kilometer van de finish, maar is traditioneel een cruciaal moment in de race. In de vrouwenversie op zaterdag ligt de beruchte kasseistrook niet op het traject.

(Bron: nieuwsblad.be – Afbeeldingen: Screen grabs YouTube)