Echtpaar met 159 katten en 7 honden in klein appartement krijgt zware straf

Een Frans echtpaar met 159 katten en 8 honden dat in een appartement woonde van 80 vierkante meter met 159 katten en 7 honden, kreeg woensdag een voorwaardelijke gevangenisstraf van een jaar en een permanent verbod op het houden van huisdieren.

Echtpaar met 159 katten en 7 honden krijgt hoge boete

De rechtbank in Nice oordeelde dat de man en de vrouw schuldig waren aan het in de steek laten van de dieren, gezien de slechte conditie waarin ze werden aangetroffen. Daarnaast heeft de rechtbank bepaald dat het echtpaar ruim 150.000 euro aan schadevergoeding moet betalen aan dierenwelzijnsorganisaties.

“De situatie liep uit de hand”

In 2023 vonden politieagenten tientallen uitgedroogde, ondervoede dieren met parasieten en verwondingen aan de huid in de kamers van het appartement van het echtpaar. De eigenaresse van de dieren, een 68-jarige vrouw, verklaarde: “Ze waren de liefdes van mijn leven, maar de situatie liep uit de hand.”

(lees verder onder de foto)

Echtpaar met 159 katten

Uit een psychiatrisch onderzoek bleek dat er sprake was van een psychische aandoening die bekend staat als het “Noah-syndroom”, ook wel bekend als het hamsteren van dieren. Dit syndroom wordt gekenmerkt door de drang om een groter aantal dieren te houden dan men kan verzorgen.

(Bron: nieuwsblad.be – Afbeeldingen: Unsplash)