Vrouw bekritiseerd voor ‘dierenmishandeling’ nadat ‘onverantwoordelijke’ stunt van klif het leven van hond in gevaar bracht (video)

Een content creator heeft online kritiek ontvangen vanwege een video waarin een vrouw op een tokkelbaan gaat, wat bijna het leven van een nabije hond in gevaar bracht. YouTuber Bashir Choucair deelde een clip van het moment waarop de vrouw van een klif sprong en over een tokkelbaan zweefde. Hoewel dit op zichzelf al een adembenemend moment is, voegde de clip een gevoel van angst toe omdat een hond naar de rand van de klif rende.

Miljoenen views

Blaffend naar haar leek het alsof de hond (die niet was vastgemaakt aan iets) ook bijna van de klif sprong, waarbij de vrouw zijn hoofd maar net miste terwijl ze over de rand zweefde. Men vermoedt dat de hond eigendom is van de vrouw in de videoclip in Libanon. Oorspronkelijk geplaatst in januari 2023, heeft de video sindsdien meer dan 454.000.000 views op YouTube gegenereerd en circuleert nog steeds op andere sociale-mediaplatforms.

“Ik dacht dat de hond zou springen!”

Een bericht op X dat gisteren (29 januari) werd gedeeld, suggereerde dat de hond een nieuwe eigenaar nodig had. In navolging van soortgelijke zorgen schreef iemand anders: “Niet alleen kon de hond springen en zichzelf verwonden, de hond werd erg ongerust en overstuur toen hij zag dat zijn eigenaar over de rand vloog. Waarom doe je zoiets met je hond, zelfs als ze aan de lijn waren?” Een tweede zei: “Verdomme. Ik dacht dat de hond zou springen. Ik ben nog nooit zo bang geweest voor een hond.”

“Niks van veiligheid aanwezig”

Een derde foeterde: “Ik ben echt verbaasd om te zien dat er hier geen veiligheid of harnas voor de hond is gegeven… Het leven van de hond riskeren alleen voor views??? Het is echt beschamend.” Ondertussen bestempelden tientallen anderen de eigenaar van de hond als ‘onverantwoordelijk’. Na de kritiek en zorgen over dierenmishandeling reageerde YouTuber Bashir uitgebreid op de kwestie. Hij schreef: “Ten eerste wil ik u verzekeren dat ik de eigenaar van de hond in de video niet ben. De hond is een zeer getrainde professional die samenwerkt met een ervaren handler die zijn veiligheid en welzijn prioriteert.”

(lees verder onder de video)

“Het was allemaal zorgvuldig gepland”

“Ook de stunt die op de tokkelbaan werd uitgevoerd, was zorgvuldig gepland en uitgevoerd in een gecontroleerde omgeving, met tal van veiligheidsmaatregelen. Ten tweede ligt dierenwelzijn me na aan het hart, en ik zou nooit enige vorm van dierenmishandeling of gevaar tolereren. Het doel van deze video was om het ongelooflijke talent en de vaardigheden van zowel de vrouw als de hond te laten zien, terwijl de hoogste normen van zorg en veiligheid werden gehandhaafd.”

Open dialoog voor dierenwelzijn

Bashir ging verder: “Ik begrijp dat de video zorgen kan hebben opgeroepen, en het SPIJT me als het enige ongemak heeft veroorzaakt. Ik waardeer uw feedback en neem het serieus. Het is voor mij belangrijk dat we een open dialoog hebben over verantwoord huisdierbezit en dierenwelzijn. Let op dat ik meer van honden hou dan van mezelf en dat de hoek van de telefoon een wijdhoek is. Het lijkt alsof de hond in gevaar is, maar dat is eigenlijk niet het geval. Wees gerust dat de hond in goede gezondheid verkeert.” Hoewel Bashir volhield dat de hond ‘zeer getraind’ was, vonden toch velen dat de hond onnodig in gevaar was gebracht.

(Bron: Unilad)