Man overleeft wonderbaarlijk 48 uur in mortuarium, als hij wakker wordt na auto-ongeluk

Een man in Zuid-Afrika werd een waargebeurd waarschuwingsverhaal toen hij op miraculeuze wijze wakker werd nadat hij door de autoriteiten naar een mortuarium was gebracht.

Is er iets gruwelijker dan de gedachte dat je per ongeluk dood wordt gewaand? Niet alleen zouden je vrienden en familie het verdriet moeten verwerken dat ze denken dat je overleden bent, maar je zou ook te maken krijgen met een bezoek aan het mortuarium, de claustrofobische omgeving van een doodskist en de horror van levend begraven worden.

Zwaar verkeersongeluk

Gelukkig komt het niet vaak voor dat mensen die nog in leven zijn een kille vriezer in het mortuarium halen, maar helemaal onmogelijk is het niet. Dat is precies wat er gebeurde toen een Zuid-Afrikaanse man van in de 20 plotseling wakker werd en zich in een donkere, koude lade bevond. Sipho William Mdletshe, uit de township Sebokeng, ten zuiden van Johannesburg, kreeg samen met zijn verloofde een zwaar verkeersongeluk. De verloofde van Mdletshe liep verwondingen op bij de botsing, maar overleefde het uiteindelijk.

Geschreeuw uit een kist

Mdletshe zelf werd echter dood verklaard als gevolg van het ongeluk en werd naar een mortuarium gebracht. Dit is een vrij standaardprocedure en zou misschien niet de aandacht van de hele wereld hebben getrokken, ware het niet dat 48 uur na het ongeluk de werknemers in het mortuarium geschreeuw hoorden uit een van de metalen kisten. Elk geluid dat uit een ruimte vol met dode mensen komt, zou voor sommige mensen genoeg kunnen zijn om de andere kant op te rennen, maar gelukkig realiseerden de medewerkers zich dat iemand hulp nodig had en openden ze de kist.

Verloofde denkt dat hij een zombie is

Nadat hij gered was, vertelde Mdletshe aan de kranten dat hij langzaam weer bij bewustzijn kwam na het ongeluk en uiteindelijk alert genoeg werd om te beseffen dat hij helemaal vast zat. Natuurlijk begon hij om hulp te schreeuwen, en het was dit dat uiteindelijk zijn leven redde toen de mortuariummedewerkers hem bevrijdden. Mdletshe kreeg nog een klap nadat hij was bevrijd, toen hij probeerde zich te herenigen met zijn verloofde.

Dubbele klap

Helaas was zijn partner zo overtuigd van Mdletshe’s dood dat ze meer ontzet dan blij was toen hij bij haar terugkwam. In een gesprek met de Sunday Times onthulde Mdletshe dat zijn verloofde geloofde dat hij een zombie was en zijn pogingen om zich met haar te herenigen afwees. Mdletshe was er kapot van, maar we denken dat er een lichtpuntje zit in het feit dat hij het verhaal nog kan navertellen. Als het verhaal van Mdletshe ons iets heeft geleerd, dan is het wel dat we er absoluut zeker van moeten zijn dat iemand echt dood is voordat we hem in een kist stoppen!

(Bron: Unilad – Intropic: Freepik)