“Ik ben 37 en wordt voor het eerst grootmoeder. Waarom krijg ik zoveel kritiek?”

Een toekomstige oma met een ‘baby face’ heeft TikTokers versteld doen staan nadat ze onthulde dat ze op 37-jarige leeftijd haar eerste kleinkind gaat verwelkomen. De TikTok-ster maakte deze week op de video-sharing app bekend dat haar oudste dochter, 20, haar eerste kindje verwacht.

Wat echter nog ongelooflijker is, is dat de social media moeder in haar drie-en-een-halve decennia op aarde al vier kinderen heeft verwelkomd, aangezien ze er zelf nauwelijks ouder uitziet dan een middelbare scholier! In de video – die al maar liefst 1,3 miljoen keer bekeken is sinds hij geplaatst werd – wilde Misty Dawn Hight haar volgers graag vertellen dat ze binnenkort de bijnaam ‘MeeMaw Misty’ aanneemt, zoals haar toekomstige kleinkind haar zal noemen.

Hoe werd ze zo jong grootmoeder?

“Jullie blijven maar vragen hoe ik grootmoeder word, dus laat het me uitleggen”, lachte ze, voordat ze de kijkers vertelde dat haar oudste dochter Rileigh in april van dit jaar zou bevallen van haar eerste kind. “Ik raakte zwanger van Rileigh toen ik 15 was en ik was samen met haar vader van 12 tot 21 jaar;” Ze onthulde dat ze een relatie met hem had sinds haar 12e voordat ze op haar 19e met hem trouwde en hem op haar 21e verliet.

Sparen voor een zwangerschapstest

In North Carolina, waar Misty vandaan komt, is de toestemmingsleeftijd 16 jaar, maar iemand wordt alleen vervolgd als hij vier jaar ouder is dan de minderjarige met wie hij seks heeft gehad. Misty onthulde dat ze haar lunchgeld de hele week had gespaard om een zwangerschapstest te kopen: “Ik had mijn moeder gevraagd of ze me aan de pil wilde zetten, maar ze weigerde.” Negen maanden later verwelkomde ze haar dochter in 2003 op 16-jarige leeftijd en ze gaf toe dat ze toen niet wist waar ze aan begon: “Ik was heel naïef.”

Drie dochters

Sindsdien heeft ze nog drie dochters gekregen, van 11, 13 en 16 jaar oud. Wat Misty echter niet had verwacht, was dat de meningen over haar gezin zo dramatisch verdeeld zouden zijn. Eén gebruiker noemde haar verhaal ‘walgelijk’, een ander schreef: “Dat is precies [waarom ik] mijn kinderen niet liet uitgaan op die leeftijd.” Een derde zei: “Je doet alsof dit OK is. Dat is het niet.” De meeste kijkers waren gewoonweg verbaasd over hoe jeugdig Misty eruit zag voor haar leeftijd, en velen smeekten haar om haar huidverzorgingsroutine te laten vallen.

“Wat is je huidverzorgingsroutine?”

“Oh my gosh het is het beste gevoel,” gniffelde er een over het feit dat ze grootouder was geworden. “Maar ik zweer dat je er 20 uitziet”. Een tweede ging verder: “Je ziet eruit alsof je misschien 22 bent! We moeten je huidverzorgingsroutine weten!”. Andere jonge ouders en grootouders zegden haar hun steun toe: “Je zult het geweldig vinden. Ik kreeg mijn zoon toen ik 15 was, hij is nu 23. Mijn kleinzoon is 4 maanden. Mijn kleine zegen,” schreef iemand.

Deal-tip

Bij onze affiliate-partner bol.com kun je momenteel heel dikke solden-deals scoren met hoge kortingen. Profiteer er zeker van! Alle deals vind je via de button hieronder:

SHOP NU SOLDEN BIJ BOL.COM

(Bron: Unilad – Afbeeldingen: TikTok)