8% van de mannen denkt dat ze een gorilla KO kunnen meppen in een gevecht

Tegenwoordig stapt iedereen met iedereen in de (boks)ring. YouTubers kloppen elkaar murw, bekende tv-koppen proberen elkaar een tand uit te slaan, en ga zo maar voort. Bij ons gaat dit om ‘entertainment’ (nou ja…) maar in de natuur is dit dagelijkse kost om te overleven. Fight to survive, eet of wordt gegeten! Zouden wij het – als mens – wel overleven in die jungle, in een strijd mens tegen dier!?

Onderzoek

Het Amerikaanse onderzoeksbureau YouGov heeft geprobeerd om een antwoord te formuleren op die vraag. Ze ondervroegen 1224 Amerikanen naar de kans die zij denken te maken in een knokpartij met dieren. Op het lijstje staan ratten, katten en ganzen bovenaan, dat wil zeggen dat de ondervraagden denken dat ze die nog wel tot moes kunnen kloppen.

Maar zelfs kleine beestjes boezemen ons angst in. 25% van de deelnemers aan het onderzoekt denkt dat ze toch het onderspit zouden delven tegen een rat. Dieren waarbij we het helemaal in onze broek doen zijn bijvoorbeeld: een chimpansee (83% denkt dat we verliezen) en een kangoeroe (86%).

Gorilla

En dan hebben we het nog niet over de giganten der natuur, zoals een olifant of een grizzlybeer. En wat gezegd van een gorilla!? Wat die laatste betreft, zijn er toch een aantal kerels die ambitieus zijn. 8% van de ondervraagden denkt dat ze in een knokpartij een gorilla KO kunnen slaan. Dat zouden we toch graag eens zien!

(Intropic: Freepik)