Vrouwen vinden mannen met deze auto’s het meest aantrekkelijk

Het is onmiskenbaar dat mannen vaak in eerste instantie naar uiterlijk kijken en pas daarna naar het totaalplaatje. Alleszins als je de vrouwen mag geloven… Maar er circuleert ook wel eens de ‘mythe’ dat vrouwen mannen aantrekkelijker vinden als ze in het bezit zijn van een mooie auto. Maar is dat echt waar, of berust het op niets?

Een Britse leasemaatschappij heeft 1.000 vrouwen ondervraagd om het antwoord te achterhalen. Wat blijkt? Maar liefst 51% van de dames gaf aan daadwerkelijk belang te hechten aan het type auto dat een potentiële partner rijdt. Dit interessante gegeven leidde tot vervolgonderzoek naar welke auto’s daadwerkelijk indruk maken op de gemiddelde vrouw.

Audi en Mercedes

Het onderzoek begon met het analyseren van specifieke automerken voordat men zich verdiepte in de exacte modellen. Volgens 77% van de vrouwen wordt Audi beschouwd als de meest sexy auto. Een voertuig waarin ze een man graag zien rijden. 71% gaf aan ook warm te worden van een Mercedes, terwijl 68% een man met een Volkswagen wel zou waarderen. Voor merken zoals Skoda (9%), BMW (7%) en Mini (5%) is de kans om te imponeren aanzienlijk kleiner.

En in Amerika?

Ook in Amerika deed men een soortgelijk onderzoek en daar kwam dan de volgende lijst uit, die wel iets verschillend is van de Europese:

1. BMW Z4 (cabrio)

2. Corvette

3. Dodge Charger

4.Ford Mustang

5. Honda S2000

6. Hyundai Coupe

7. Mazda MX-5

8. Mercedes-Benz SLK

9. Nissan 350Z Roadster

10. Pontiac Solstice

(Intropic: Freepik)

Deal-tip

Vanaf heden werken wij als affiliate samen met onze partners Action en bol.com, die regelmatig dikke online deals aanbieden. Graag houden we jullie dagelijks op de hoogte van alle deals die beschikbaar zijn in onze nieuwe Facebook-groep ‘Gekke Deals’. Via deze link kun je gratis lid worden van de groep en blijf je op de hoogte van alle deals.

Alle topdeals van Action vind je hier – Alle topdeals van bol.com vind je hier