6 tekenen tijdens de feestdagen die aantonen dat je een borderline alcoholist bent

Velen genieten ervan om af en toe een drankje te nemen. Echter, als je het gevoel hebt dat je wellicht te veel drinkt en dat dit invloed kan hebben op je welzijn, is het wellicht verstandig om op te letten, vooral tijdens de feestdagen!

Een vereniging van artsen heeft onlangs zes tekenen gedeeld waar je op moet letten, die zouden kunnen aangeven dat je mogelijk een ‘borderline’ alcoholgebruiker bent en dat je overweegt om minder te gaan drinken. Om de gezondheidsrisico’s door alcohol laag te houden, wordt zowel mannen als vrouwen geadviseerd om niet regelmatig meer dan 14 eenheden per week te drinken. Ter referentie, een eenheid alcohol is 8g of 10ml pure alcohol.

Dit zijn volgens experts ter zake tekenen dat jij op je alcoholgebruik moet gaan letten:

1. Elke dag alcohol drinken zonder erbij na te denken

2. Regelmatig binge drinken

3. Alleen socialiseren waar drank bij betrokken is

4. Overdag regelmatig drinken

5. Het vervelend vinden als anderen niet drinken

6. Elke week meer drinken dan de opgegeven eenheden

Welke symptomen?

Dr. Nichols van de NHS (National Health Service) legde aan The Sun uit dat alcoholisme zich voordoet wanneer iemand een onbeheersbare drang heeft om te drinken. “Hun lichaam is afhankelijk van alcohol,” merkte hij op. “Alcoholisten zullen doorgaans fysieke en psychologische symptomen ontwikkelen bij het stoppen met drinken. Bij borderline alcoholisten, oftewel grensgevallen, kunnen symptomen optreden zoals buikpijn, stress, angst, een slechte huid, slaapproblemen, prikkelbaarheid en een verhoogde bloeddruk. Dit zijn vroege indicatoren dat het aanzienlijk verminderen van de alcoholconsumptie aan te raden is.”

Problemen met lever en hart

Hij voegde eraan toe: “De meest voorkomende langdurige fysieke gevolgen van grensgeval alcoholisme zijn abnormale leverfunctie, hart- en vaatziekten, diabetes en geestelijke gezondheidsproblemen, maar deze ziekten blijven vaak verborgen, en patiënten realiseren zich dit niet totdat ze verergeren.” Degenen die het idee hebben dat ze moeite hebben met alcoholgebruik kunnen altijd een alcohol- of drugsdienst in hun lokale omgeving raadplegen voor ondersteuning.

(Bron: The Sun – Afbeeldingen: Freepik)

Deal-tip

Vanaf heden werken wij als affiliate samen met onze partners Action en bol.com, die regelmatig dikke online deals aanbieden. Graag houden we jullie dagelijks op de hoogte van alle deals die beschikbaar zijn in onze nieuwe Facebook-groep ‘Gekke Deals’. Via deze link kun je gratis lid worden van de groep en blijf je op de hoogte van alle deals.

Alle topdeals van Action vind je hier – Alle topdeals van bol.com vind je hier