Mensen in shock nadat dermatologen zeggen hoeveel keer per week je moet douchen

Veel mensen waren verward en niet blij toen ze ontdekten hoe vaak ze volgens sommige dermatologen zouden moeten douchen. Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen opvatting hierover – sommigen van ons douchen dagelijks, anderen tweemaal per dag, sommigen nemen het zoals het komt en anderen lijken het alleen te doen wanneer het echt noodzakelijk is. Maar is er een juiste of verkeerde frequentie?

Waarschijnlijk niet, gezien de individuele verschillen – sommigen hebben fysiek veeleisende banen, terwijl anderen de hele dag zitten. Hoe dan ook, dit debat kwam op gang in het Amerikaanse tv-programma Today met de presentatoren Al Roker, Sheinelle Jones en Dylan Dreyer. Tijdens het segment ‘How Often Should You?’ kreeg Adrianna Barrionuevo Brach, de redactiedirecteur van Shop Today, de vraag voorgelegd: “Hoe vaak zou je volgens dermatologen per week moeten douchen?”

Twee of drie keer per week

De meerkeuzeopties waren: “Elke dag, twee tot drie keer per week, vijf keer per week of één keer per week.” Dreyer dacht aan vijf keer per week, terwijl Roker en Jones stelden dat het elke dag moest zijn. Brach bracht echter het argument naar voren dat dermatologen van mening zijn dat mensen twee of drie keer per week zouden moeten douchen. Ze legde uit: “De consensus is twee tot drie keer per week, maar het hangt af van de persoon.

Het is afhankelijk van je levensstijl, huidtype, leeftijd en activiteitenniveau.” Brach voegde eraan toe dat dermatologen waarschuwen dat te frequent douchen huidproblemen zoals een droge huid en eczeem kan veroorzaken. Maar te weinig douchen klinkt misschien nog erger. Toch?

“Dit is onzin!”

Dr. Sandra Lee, beter bekend als Dr. Pimple Popper, reageerde op de uitzending en verklaarde: “Ik ben dermatoloog en ik ben het er niet mee eens.” Medisch dermatoloog Dr. Corey Hartman voegde eraan toe: “Ik ben het hier 100% mee oneens. Dit is onzin… stop met liegen tegen deze mensen.” Verandert deze informatie iets? Gaan mensen nu opeens slechts twee keer per week douchen, ongeacht hun dagelijkse activiteiten? Laten we hopen van niet!

Deal-tip  

Vanaf heden werken wij als affiliate samen met onze partners Action en bol.com, die regelmatig dikke online deals aanbieden. Graag houden we jullie dagelijks op de hoogte van alle deals die beschikbaar zijn in onze nieuwe Facebook-groep ‘Gekke Deals’. Via deze link kun je gratis lid worden van de groep en blijf je op de hoogte van alle deals.  

Alle topdeals van Action vind je hier – Alle topdeals van bol.com vind je hier