Afschuwelijk ongeluk in aluminiumfabriek creëert ‘poort naar de hel’

Beveiligingsbeelden van een aluminiumopslagplaats in Spanje worden opnieuw heel veel gedeeld nadat ze laten zien hoe snel onbedoelde branden kunnen escaleren. Het incident vond plaats in juni en sindsdien wordt het herhaaldelijk gedeeld op sociale media.

Catastrofale storing

Rapporten suggereren dat de brand per ongeluk begon als gevolg van een catastrofale storing. Velen merkten op dat de brand leek op een “poort naar de hel.” De beveiligingsbeelden tonen twee werknemers die snel reageren op de groeiende vlammen, voordat het dak instort en brandende brokstukken neerstorten. Gelukkig waren er geen verwondingen als gevolg hiervan, inclusief de werknemers die te zien zijn in de beelden.

‘Poort naar de hel’

De video op YouTube heeft de titel “Een poort naar de hel bij een aluminiumfabriek die de hele werkplaats in enkele seconden opslokte” en is tot nu toe meer dan 130.000 keer bekeken. “Die twee werknemers hebben ZO VEEL GELUK dat ze op tijd konden vertrekken,” schreef een gebruiker onder de video. Een andere opmerking luidde: “Het is echt eng hoe snel dat hele gebouw zo werd vernietigd.” “Eerst dacht ik dat de ene werknemer naar het bedieningsstation rende om op een noodstopknop te drukken, maar nee, het lijkt erop dat hij gewoon een persoonlijk item pakte,” zegt iemand anders.

“Verbazingwekkend hoe snel dit escaleerde”

“Ik ben blij dat ze allebei op tijd wegkwamen. Het is verbazingwekkend hoe snel de plaats veranderde van een heel mooie werkplaats naar een complete ramp. Dit zou een goede video zijn om aan kinderen te laten zien bij het uitleggen van het belang van onmiddellijk verlaten van een ruimte in geval van brand,” besloot nog iemand anders. Hieronder kun je de hallucinante beelden bekijken: