Erin heeft wereldrecord te pakken met langste baard… als vrouw

Erin Honeycutt (38) heeft een bijzonder wereldrecord op haar naam staan, namelijk de langste natuurlijke baard bij vrouwen (30 cm). Erin, uit Michigan in de VS, heeft te maken met het polycystisch ovariumsyndroom, een aandoening die leidt tot overproductie van mannelijke hormonen en ongewenste haargroei als een van de symptomen. Opmerkelijk genoeg begon haar baard al te groeien toen ze slechts 13 jaar oud was. “Ik herinner me dat ik mezelf minstens drie keer per dag schoor”, deelde ze openhartig.

Na haar tienerjaren heeft Erin echter besloten om haar baard vrij te laten groeien en deze beslissing heeft geleid tot haar opmerkelijke prestatie. In februari van dit jaar verbrak ze officieel het vorige wereldrecord, dat op naam stond van Vivian Wheeler, een 75-jarige vrouw wiens baard ‘slechts’ 25,5 centimeter lang was. De weg naar dit record was niet zonder uitdagingen voor Erin, aangezien ze ook medische tegenslagen heeft moeten overwinnen. Vijf jaar geleden werd een deel van haar been geamputeerd vanwege een ziekenhuisinfectie en ze kreeg later te maken met een ooginfarct dat haar centrale zicht aantastte.

“Moet van de dokter het leven door een positieve bril zien”

Desondanks blijft Erin optimistisch en benadrukt ze het belang van een positieve kijk op het leven. Die positieve houding heeft haar geholpen om met uitdagingen om te gaan en zichzelf te blijven uitdagen. Ze onthulde: “Mijn artsen vertelden me dat ik 3 procent sneller zou genezen als ik de wereld door een positieve bril zou blijven zien, dus daar houd ik me aan vast.” Een cruciaal keerpunt voor Erin was ook het besef dat ze haar zelfbeeld kon omarmen en haar baard kon laten groeien. Ze kreeg steun van haar partner Jen en het dragen van mondmaskers tijdens de coronaperiode bood haar de kans om haar zelfvertrouwen te vergroten en geleidelijk aan de wereld haar unieke uiterlijk te laten zien.

Voordelen en nadelen

Erin erkent dat haar weelderige baard zowel voordelen als uitdagingen met zich meebrengt. “Het verbergt in ieder geval mijn dubbele kin”, grinnikt ze. “Maar het kan ook een beetje onhandig zijn, aangezien ik er overal blijf mee vasthaken.” Toch is ze opgetogen over het vestigen van een wereldrecord voor iets waar ze vroeger onzeker over was. “Het is echt geweldig om erkenning te krijgen voor iets waar ik me vroeger voor schaamde. Het doet me goed.”

 

Plaats een reactie