Duncan helemaal ondersteboven: “Staarde minutenlang naar het scherm”

Duncan Laurence, die binnenkort deelneemt aan een nieuw seizoen van Beste Zangers, kan bijna niet bevatten dat zijn hit Arcade meer dan 1 miljard streams op Spotify heeft behaald. “Ik had dit nooit durven hopen, maar het is echt gebeurd,” schrijft hij in een reactie. “Vanochtend kneep ik even in mijn arm om te controleren of ik niet in een langdurige droom was beland. Maar nee… er gebeurde niets. Ik staarde minutenlang naar mijn scherm, waarop een aantal stond dat ik nooit had kunnen verbinden met mijn muziek,” vertelt hij. “Als ik me voorstel dat Arcade op Spotify meer dan een miljard keer is afgespeeld, duizelt het me.”

De 29-jarige zanger is dankbaar dat zijn lied nu officieel deel uitmaakt van Spotify’s Billions Club. “Een lied geboren uit verlies: het gebroken hart van iemand van wie ik veel hield en die deze wereld te vroeg heeft verlaten. Ik heb altijd geloofd dat haar energie in Arcade is gevloeid. Dat ze voortleeft in de melodieën, akkoorden en woorden.”

De zanger is vele mensen dankbaar, met name de overige drie componisten, Wouter Hardy, Joel Sjöö en Will Knox, en zijn songfestivalmentor Ilse DeLange. “Ik wil veel mensen bedanken voor dit ongelofelijke succes, maar een paar mensen verdienen bijzondere vermelding: Wouter Hardy, voor je buitengewone productie. Ilse DeLange, voor het creëren van een kans en het nemen van een risico, maar vooral voor alles wat ik van je heb geleerd tijdens dit proces. Joel Sjöö, voor het aantonen dat popmuziek vol ziel en passie kan zitten. Will Knox, voor je advies en je grenzeloze talent om van zelfs mijn vaagste ideeën prachtige poëzie te maken.”

“En bovenal wil ik mijn fans bedanken voor het luisteren naar mijn muziek. Voor mij betekenen jullie de wereld, de maan en het hele universum,” zegt Laurence. “Arcade markeerde voor mij het einde van het zoeken naar woorden om een pijnlijk verlies eindelijk een plaats te geven. En het markeerde het begin van alles wat ik nu ben.”

Plaats een reactie