Mensen in shock nadat bekende chef Salt Bae rekening van klanten deelt

Mensen zijn absoluut geschokt door hoeveel een tafel heeft uitgegeven in het restaurant van Salt Bae in Abu Dhabi. Het is geen geheim dat je voor een diner in een van de etablissementen van de invloedrijke restauranthouder diep in de buidel moet tasten. Er is bijvoorbeeld een steak bedekt met bladgoud, om je een idee te geven van wat er op het menu staat.

Salt Bae, wiens echte naam Nusret Gökçe is, postte een foto van een rekening en er staan heel wat cijfers onderaan. De mensen die in het Nusr-Et Steakhouse Abu Dhabi aten, bestelden een behoorlijke hoeveelheid eten en drinken tijdens hun verblijf en hun totale uitbetaling bedroeg 615.065 dirham, wat omgerekend ongeveer 165.000 euro is. Dat is een flinke restaurantrekening!

Het is de wijn die het doet

Als je dat verdeelt over de 14 mensen die aan tafel zaten, lijkt het alsof de avond ongeveer een kleine 12.000 euro per persoon kostte. Als je de rekening bekijkt, merk je dat er een paar opvallende bestellingen waren die de eindprijs omhoog deden schieten. Er waren vijf flessen Pétrus-wijn die uiteindelijk de helft van de rekening bedroegen. En dan nog eens twee flessen 2009 Louis XIII Pétrus wijn van om en bij de 55.000 euro. Alleen al deze bestellingen hebben de rekening dus flink opgedreven.

“Koop liever een appartement”

De rest van de prijzen op de rekening kunnen ook wel tellen, maar zijn in de restaurants van Salt Bae ‘doodnormaal’. De restauranthouder deelde de rekening dus op Instagram, maar dat kon op weinig bijval van zijn volgers rekenen. Iemand zei: “Ik denk echt niet dat dit een zeer intelligente manier is om het restaurant, de prijzen en de levensstijl van deze man onder de aandacht te brengen.” Een andere merkte op: “Het maakt niet uit hoeveel geld je hebt die prijzen zijn belachelijk. Ik ben eigenlijk gedegouteerd hierdoor!” Ten slotte zei iemand: “Ik koop liever een appartement met zoveel geld.”

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nusr_et#Saltbae (@nusr_et)

Plaats een reactie