Daarom is je telefoon gebruiken op het toilet eigenlijk heel slecht voor je gezondheid

Als we eerlijk zijn tegen onszelf, gaan onze telefoons zelden van onze zijde. We brengen elke dag uren door met sms’en, bellen en scrollen door eindeloze social media berichten. Ze zijn als een extra ledemaat en we nemen ze overal mee naartoe, zelfs naar plaatsen waar we dat waarschijnlijk niet zouden moeten doen. Ontken het maar niet, je telefoon is je toiletmaatje!

Ziekten, infecties en aambeien

Vioguard beweert dat 73% van alle mensen zijn of haar telefoon gebruikt op het toilet. Ze voegen eraan toe dat maar liefst 93% van Gen Z toegeeft te sms’en of spelletjes te spelen terwijl ze een grote boodschap doen. En hoewel het misschien niet zo anders is dan de krant lezen of in een boek te duiken, kan het toch schadelijk zijn.

Natuurlijk loop je het risico je telefoon in de wc te laten vallen, maar je loopt ook een groter risico op ziekten en infecties.  Deskundigen beweren ook dat de extra afleiding het vermogen van je lichaam om naar het toilet te gaan wel eens zou kunnen tegenhouden. Volgens deskundigen die met The Washington Post spraken, zet de houding die je aanneemt om een stoelgang te hebben druk op de aderen rond je anus, wat kan leiden tot aambeien.

Wanneer heb je jouw telefoon nog eens schoongemaakt?

Dus swipen en scrollen terwijl je een ‘grote boodschap’ doet, kan je beneden veel pijn en jeuk bezorgen. Een ander risico van afleiding op het toilet kan zijn dat je de natuurlijke contracties verstoort die helpen om een en ander eruit te persen. Dus als je moeite hebt om te gaan, kan dit het erger maken. En laten we ook niet de bacteriën en de onhygiënische kant vergeten van je telefoon zo dicht bij het toilet. Je (moet) je handen wassen na elke toiletpauze, maar wanneer was de laatste keer dat je jouw telefoon hebt schoongemaakt?

(Bron: Daily Star)

Geef een reactie