OMG

Je gelooft nooit wat deze Nederlander met zijn overleden kat heeft gedaan

Taxidermie is natuurlijk niet nieuw voor rouwende eigenaars van overleden huisdieren, maar de Nederlandse uitvinder Bart Jansen ging toch nog een stapje verder door zijn kat Orville te veranderen in een op afstand bestuurbare vliegende drone. De drone, genaamd de ‘Orvillecopter’, is ‘half kat, half machine’. “Op een dag werd Orville gedood door een auto, maar ik wist meteen dat ik iets speciaal met hem ging doen” zegt Jansen.

Eigen dronebedrijf

Jansen rustte de ‘getaxidermiseerde’ Orville uit met vier krachtige propellers om hem in staat te maken om te vliegen. Nadat de Orvillecopter aan bod kwam in een populaire Channel 4-documentaire, lanceerde Jansen zijn eigen dronebedrijf voor dieren, Copter Company genaamd, waar hij alles van hamsters tot struisvogels in sierlijke vliegende machines verandert.

Hij vraagt klanten alleen om hun huisdieren te laten taxidermeren voordat ze ze naar hem opsturen. De kunstenaar, die in zijn dagelijks leven ingenieur zonnepanelen is, bouwde zelfs een helikopter van een koe. Jansen zegt: “Als ik zou vliegen, moest ik in iets geks vliegen. Dus hebben we nagedacht over en gezocht naar dieren die groot genoeg zijn om in te vliegen.” Hieronder kun je een filmpje bekijken over de ‘Orvillecopter’ en nog een paar andere ‘uitvindingen’ van Bart Jansen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.