FUN

Dit is de beste mop aller tijden (alleszins volgens de wetenschap)

Wetenschappers menen te weten wat de allerbeste mop ooit is.  Psycholoog Richard Wiseman deed daarnaar onderzoek en legde maar liefst 1,5 miljoen mensen overal ter wereld een aantal moppen voor uit een database van 40.000 inzendingen. En deze werd de winnaar…

Twee jagers stappen in het bos, een van hen zakt echter plots in elkaar. Hij lijkt niet meer te ademen, zijn ogen staan glazig. De andere kerel haalt zijn telefoon boven en belt naar de hulpdiensten. “Mijn vriend is dood! Wat kan ik doen?”, brengt hij uit. “Kalmeer, ik kan helpen. We moeten eerst zeker weten of hij dood is”, antwoordt de telefonist. Na een korte stilte is er een schot te horen. De jager keert terug aan de telefoon. “Oké, en wat nu?”

“Veel moppen kregen hogere waarderingsscores, maar deze scoorde echt over de hele wereld” legt Wiseman uit. “Er zijn verschillende redenen waarom we een grap geslaagd kunnen vinden. Soms voelen we ons superieur over anderen, soms wordt de angel uit een angstaanjagende situatie gehaald of soms worden we verrast door een portie ongerijmdheid. De grap met de jagers bevat alle drie succesrecepten.”

(Foto: Unsplash)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *