Hoe beïnvloedt corona onze ‘activiteiten’ tussen de lakens?

Hoe beïnvloedt corona onze ‘activiteiten’ tussen de lakens?

Verschillende datingapps hebben hun gebruikers al de les gespeld in deze coronatijden: was vaak genoeg je handen! Maar wat als een date eindigt in de slaapkamer? Daar wordt niet alleen maar met de handen ‘gespeeld’. Hoe kan je de verspreiding van het virus tegengaan? Liefde en zoenen, allemaal goed en wel, maar met die romantische overdracht van speeksel houdt onze vriend(in) covid-19 helemaal geen rekening!

Social distancing, ok, maar…

Afstand houden is dus het enige dat werkt. Maar als je als single wat warme momentjes zoekt, dan is dat niet zo eenvoudig. Alle cafés en restaurants zijn gesloten, dus naar huis maar met die date. Toch is er nergens iets expliciet gezegd en geschreven hierover, enkel ‘aanbevelingen’. En nu ja, die anderhalve meter is natuurlijk duidelijk. Als je samenwoont is het anders. Daarover zeggen experts het volgende: “De kans op besmetting binnen één huishouden is groot. Maar als dat niet het geval is, neem je het risico op infectie.”

(lees verder onder de foto)

Hoe doen ze het in New York?

New York, een zwaar getroffen stad, stuurde een meme rond, waarvan de opening luidt: ‘Alle New Yorkers moeten thuisblijven en het contact met anderen minimaliseren, om zo de verspreiding van covid-19 te verminderen. Maar kan je seks hebben? Hier een aantal tips hoe je kunt genieten van seks en verspreiding kunt voorkomen.’ Ze zeggen er ook nog bij: “als je partner zich niet goed voelt, doe het dan niet.”  Verder staat vermeld dat corona-virussen zich over ’t algemeen niet goed verspreiden via de daad zelf.

Intimiteit tijdens de pandemie

Gynaecoloog Jen Gunter liet van zich horen in de New York Times. Hij raadt af om ‘met nieuwe personen in aanraking te komen.’ Social distancing betekent volgens hem heel duidelijk contact met mensen buiten je gezin beperken. Elke extra persoon met wie je in aanraking  komt, verhoogt het risico op besmetting. En houd je het echt niet meer, dan heeft Gunter ook advies: “Ontmoeten mensen online, doe videochats, ga daarin een ‘stapje verder’ als je dat beiden ziet zitten, enzovoort.”

Gevolgen van corona op het libido

De druk van de pandemie gekoppeld aan de social distancing kan volgens experts negatieve gevolgen hebben op de bedactiviteiten van vele mensen. Depressie en angst hebben een negatieve invloed op het libido. Sommige mensen zitten momenteel ook zonder werk en dat verbetert de zaak niet. Als je geen verlaagd libido hebt door al deze toestanden, dan zit er maar één ding op: volhouden! Gezondheid en veiligheid gaan boven alles. Yes you can!

Check zeker ook dit artikel eens: Als de Chinezen dit weer beginnen doen, wrijft corona zich in de handjes…

Plaats een reactie