Als de Chinezen dit weer beginnen doen, wrijft corona zich in de handjes…

Als de Chinezen dit weer beginnen doen, wrijft corona zich in de handjes…

Overvolle wegen en metro’s zijn gebruikelijk voor pendelaars in China. We kunnen het ons amper voorstellen in deze coronatijden! Hopelijk denken ze daar vanaf nu een beetje beter na dan in het verleden. In 2017 bijvoorbeeld, toen veertig bouwvakkers zich in een busje voor zes personen wurmden! De video ging destijds viraal.

(lees verder onder de foto)

40 mensen in één busje!

De politie in Zuid-China zag een wit busje over de weg slingeren waardoor het bijna meerdere ongelukken veroorzaakte. Het duurde niet lang voordat de politie in Chongqing het voertuig aan de kant zette. De agenten konden niet geloven wat ze zagen. Er zaten gigantisch veel mensen in het busje. Er zaten zoveel mensen in dat ze tegen de bestuurder aan bleven stoten. Dit zorgde ervoor dat het busje bijna van de baan ging.

Toen de inzittenden moesten uitstappen werd het spektakel nog groter. In een scène die een circus waardig is, kwamen 40 personen uit het busje. In Alle 40 droegen ze identieke gele helmen en oranje vesten.

(lees verder onder de video)

Geen zitplaatsen in de bestelwagen

De passagiers waren allemaal bouwvakkers. Hun bestemming was een bouwplaats aan de andere kant van de stad. Toen het busje leeg was, zag de politie dat er geen zitplaatsen waren achterin het voertuig. Hierdoor konden de mensen naar binnen, maar werd ook het vermogen van de bestuurder om het voertuig te bedienen beperkt. De politie nam het busje in beslag en gaf de chauffeur een fikse boete. De overtreding was ‘het overbelasten van een voertuig’. De chauffeur gaf toe dat dit gebruikelijk was voor werknemers op die specifieke bouwplaats. De autoriteiten beweerden echter dat dit de eerste keer was dat iemand aan de kant werd gezet voor ‘extreem carpoolen’.

Check zeker ook dit interessant artikel eens: Wielertoerist vernielt zijspiegel, maar krijgt stevige karma terug

Plaats een reactie