Frans dorp verbreekt (in coronatijden!) een van de meest bizarre wereldrecords ooit

Frans dorp verbreekt een van de meest bizarre wereldrecords ooit

Deze beelden dateren van enkele weken geleden, toen het coronavirus nog niet in ‘volle bloei’ was, maar toch. Dezer dagen zou dit ‘evenement’ zeker niet mogen plaatsvinden. En wat voor een evenement! In een Frans dorpje kwamen duizenden mensen bij elkaar om een van de meest bizarre wereldrecords ooit te verbreken: zich verkleden als smurf!

(lees verder onder de video)

 

Meer dan 3500 smurfen voor het Guinness World Record

3549 inwoners van het Franse dorpje Landernau verkleedden zich als smurf en kwamen samen op een grote parking. Daarmee verbraken ze ruim het vorige wereldrecord dat op 787 stond. Hoewel er toen al wel sprake was van het coronavirus, leken weinigen zich daar toen iets van aan te trekken. Er werd gefeest alsof het hun laatste dag op aarde was. Wat het misschien voor sommigen ook gewoon was…

Geen angst voor Covid-19

Het leek de smurfen allemaal niet te deren en al zeker de grote smurf niet, de burgemeester van Landernau. “Het coronavirus is niets erg”, verklaarde hij toe. Benieuwd of hij vandaag nog steeds achter die uitspraak staat. Hij bestempelde de bijeenkomst zelfs als een ‘daad van dapperheid’. Ah, dus zo moeten we het negeren van quarantaine, lockdown en elkaar kussen en bespuwen aanschouwen: dapperheid! Grote smurf besloot met de quote van de maand: “We moeten niet stoppen met leven en laten zien dat we nog leven!”

 

Lees zeker ook eens dit artikel: Zatte dames uit Gent verklappen gênantste plek waar ze het ooit deden

 

 

Plaats een reactie