Netflix Toppers: Mindhunter

Netflix Toppers: Mindhunter

Ok, Netflix staat vol met geweldige series en films. Maar je hebt er altijd die er nog dat tikkeltje meer bovenuit steken. Smaken verschillen natuurlijk, alsook de voorkeur voor bepaalde genres. Op regelmatige basis zullen we jullie een film of serie voorschotelen waarvan wij denken dat ze meer dan de moeite waard is om te bekijken. Aan jullie om ons gelijk of ongelijk te geven… Vandaag: Mindhunter.

In 1977 brachten culturele aardbevingen het geloof in het Amerikaanse ideaal ten val, en de agenten van de FBI kregen te maken met een onbekend soort crimineel: de seriemoordenaar, wiens misdaden geen enkel reden lijken te hebben.

Agent Holden Ford (Jonathan Groff) is van mening dat de FBI, met voldoende gespecialiseerd onderzoek, het schijnbaar zinloze geweld kan doorgronden. Samen met ‘Behavioral Science Unit’ agent Bill Tench (Holt McCallany) reist Ford het land door, waarbij hij gearresteerde seriemoordenaars interviewt om te begrijpen wat hen drijft. Maar het staren naar een bodemloze put begint te knagen aan de agenten.

Mindhunter is van het brein en de hand van regisseur David Fincher en is een strakke, soms angstaanjagende productie, met een focus op de aard van de criminele psychologie, in plaats van op grotesk geweld. Check hieronder alvast de trailer:

 

Plaats een reactie